Ο Τούρκος δημοσιογράφος Saygı ÖZTÜRK “ξαναχτύπησε” αμφισβητώντας την ελληνικότητα της Καλύμνου και Ψερίμου με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στην περιοχή.

1340

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Saygı ÖZTÜRK ξαναχτύπησε αμφισβητώντας την ελληνικότητα  Ψερίμου αλλά και της Καλύμνου αυτή τη φορά, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στην περιοχή για τον εορτασμό των Θεοφανείων, το περασμένο Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα μέσα από ένα προκλητικό, κατάπτυστο, προσβλητικό  και ψευδές άρθρο, που φιλοξενείται  στην έντυπη έκδοση της εφημερίδαε Suzcu και στην ιστοσελίδα τους www.sozcu.com.tr,αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία στα νησιά, αποκαλώντας την Κάλυμνο «τουρκικό νησί» όπου ο Α.Τσίπρας επιθεώρησε «κατοχικές ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις» και λέγοντας ότι την ιερή ημέρα των Θεοφανείων «οι Έλληνες πραγματοποίησαν ένα σόου με Σταυρό».

Στη συνέχεια αναφέρεται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του στην Ψέριμο, που λέει ότι είναι τουρκικό νησί . Δείχνει μάλιστα και την ενόχληση του που κυματίζει στο νησί, η ελληνική Σημαία

Χρησιμοποιεί στο δημοσίευμα φωτογραφίες που είναι από την επίσκεψη στη Ψέριμο και όπως αναφέρει έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας το προηγούμενο βράδυ. Βέβαια ο εν λόγω δημοσιογράφος μπερδεύεται με τις φωτογραφίες αναφέροντας ότι είναι από την Κάλυμνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος  υποστηρίζει πως ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία και βρίσκονται υπό κατοχή.

‘Στις 10 Μαρτίου 2017 ο εν λόγω δημοσιογράφος, με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Ψέριμο την οποία χαρακτήριζε τούρκικο νησί.

Μάλιστα στο δημοσίευμα εκείνο  οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησε όσο και το βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα, ήταν προϊόν κλοπής, αφού ήταν πνευματική μας ιδιοκτησίας (kalymnos-news.gr-ND news) και μάλιστα είχε προβεί σε παραποίηση στοιχείων. Άμεση ήταν τότε η απάντηση της εφημερίδας μας με τον τίτλο  «Και ψεύτες και κλέφτες» οι «συνάδελφοι» Τούρκοι της εφημερίδας Sozcu, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Δείτε το σημερινό δημοσίευμα του Saygı ÖZTÜRK στην  εφημερίδα www.sozcu.com.tr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός