Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε οικοκυρά για εμπρησμό οικίας αντιδημάρχου λόγω… ερωτικής απογοήτευσης

1924

Αναβίωσε χθες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, η υπόθεση με κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση στην οικία πρώην αντιδημάρχου Χάλκης, επικεφαλής τότε της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, μια 51χρονη οικοκυρά, κάτοικο Aφάντου και προσωρινά Xάλκης, λόγω… ερωτικής απογοήτευσης.
Η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε πρώτο βαθμό. Το πρωτόδικο δικαστήριο την είχε κρίνει συγκεκριμένα ένοχη με ελαφρυντικά για έναν από τους δύο εμπρησμούς που κατηγορήθηκε, ενώ παρεγράφη η δίωξη σε βάρος της για απειλή.
Χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τής επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή κρίνοντάς την ένοχη για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε πράγματα και όχι σε άνθρωπο.
Η 51χρονη εφέρετο να προκάλεσε πυρκαγιά στην οικία του κ. Κιτράκη Χρυσοβέργη, την 12η Φεβρουαρίου 2007 και την 16η Ιουνίου 2007. Την τελευταία φορά στην οικία βρισκόντουσαν οι δύο αδελφές του, ηλικίας 46 και 43 ετών και το ανιψάκι του, ενώ μετά την σύλληψή της υποστήριξε ότι προέβη στην πράξη αυτή λόγω ερωτικής απογοήτευσης.
Iσχυρίστηκε μάλιστα ότι τελούσε σε σύγχυση διότι έκανε χρήση ισχυρού αγχολυτικού χαπιού, το οποίο λαμβάνει στο πλαίσιο θεραπείας της, μαζί με αλκοόλ και συγκεκριμένα με ουίσκι. O κ. Χρυσοβέργης διέψευσε ότι η αιτία για την επίθεση που δέχτηκε ήταν η ερωτική αντιζηλία της 51χρονης με την οποία είχε μια «περιπέτεια» προ 3ετίας από το συμβάν και αποδίδει την επίθεση σ’ άλλα αίτια, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι πίσω από την επίθεση που δέχτηκε κρύβονται πολιτικοί του αντίπαλοι.
Ο μηνυτής διατηρούσε κατά το παρελθόν συναισθηματικό δεσμό με την κατηγορούμενη, ο οποίος διεκόπη στις αρχές του έτους 2007, προκαλώντας την έκρηξη της τελευταίας, η οποία σημειωτέον, είναι άτομο με ψυχική πάθηση (αγχώδης αντιδραστική μελαγχολία). Εκείνη, μη μπορώντας να συγχωρήσει στον μηνυτή την εξέλιξη αυτή, άρχισε να στέλνει μέσω του κινητού της τηλεφώνου απειλητικά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του, με σκοπό να του προκαλέσει τρόμο και ανησυχία.
Στις αρχές του μηνός Ιουνίου 2007 στη Χάλκη, όπου ο μηνυτής διέμενε σε μισθωμένη κατοικία και επωφελούμενη της απουσίας του από το πρωί της ίδιας ημέρας στη Ρόδο για προσωπικές του υποθέσεις, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της για να βλάψει εκείνον και τα μέλη της οικογένειάς του.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός