Τα κτίρια που θα στεγαστεί η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.(video)

4271

Τα κτίρια που θα στεγαστεί η Ακαδημία  Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κάλυμνο, στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Νεκτάριος Σαντορινιός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλούζη, επισκέφτηκε τις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν προταθεί από τη Δημοτική αρχή προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού που θα ιδρυθεί στο νησί.

Αρχικά ο Υφυπουργός επισκέφτηκε στην Ιερά Μητρόπολη, το Μητροπολίτη κ.κ Παίσιο, ο οποίος και ανακοίνωσε την πρόθεση να παραχωρηθεί για χρήση στο Υπουργείο Ναυτιλίας το Κτίριο του Μιχαήλειου Κέντρου Νεότητας, για να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις τους ως κοιτώνες και χώροι ενδιαίτησης των σπουδαστών, που δεν κατάγονται από την Κάλυμνο.

Ακολούθως έγινε επιτόπια επίσκεψη στο  Κτίριο του Μιχαήλειου Κέντρου Νεότητας  και διαπιστώθηκε η καταλληλότητα και η επάρκεια των χώρων.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το 1ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου (Παρθεναγωγείον) . Οι κτιριακές εγκαταστάσεις ήδη με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που λήφθηκε  χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 ,παραχωρήθηκαν προς χρήση από το Δήμο Καλυμνίων στο ΥΝΑΝΠ ,προκειμένου να  εγκατασταθεί η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού  Καλύμνου, που προγραμματίζεται να λειτουργήσει από το νέο Ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριος 2018)

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις , ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, προέβησαν  σε δηλώσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησης τους και την πεποίθηση τους ότι όλα βαίνουν καλώς για την ίδρυση και λειτουργία της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο και όλες τις εξελίξεις  στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018.

Δείτε video από τη συνάντηση του Υφυπουργού με τον Μητροπολίτη ,την επίσκεψη στο 1ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου (Παρθεναγωγείον) και στις δηλώσεις που προέβησαν.