Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια!

1435

Μπορεί η εικόνα στην είσοδο του εξωτερικού μόλου να θυμίζει το στίχο «Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» από την ομώνυμη μεγάλη επιτυχία του αξέχαστου  Γιώργου Μητσάκη που ερμήνευσε ο Πόλυς Κερμανίδης, όμως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τη μετατροπή του χώρου σε ένα ιδιότυπο νεκροταφείο επικίνδυνων εγκαταλελειμμένων σκαφών, είναι επιεικώς απαράδεκτη .

Δεν είναι η πρώτη φορά που το kalymnos-news.gr θα αναφερθεί στο θέμα με τα εγκαταλελειμμένα σκάφη στην είσοδο του εξωτερικού μόλου λιμένα Καλύμνου.

Δυστυχώς το σημείο αυτό έχει γεμίσει από βυθισμένα κουφάρια, ημιβυθισμένα, διαλυμένα και παροπλισμένα σκάφη που δημιουργούν μία άσχημη εικόνα, μία οπτική υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και μία εστία ρύπανσης.

Οι συνήθεις  δικαιολογίες των υπευθύνων του Δημοτικού Λιμενικού Καλύμνου, ότι οι διαδικασίες απομάκρυνσης τους είναι χρονοβόρες, δεν νομίζουμε ότι πλέον  μπορούν να πείσουν.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και σε κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει  να δράσουν άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες και να λάβουν και τα απαραίτητα μέτρα για να μην συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, είναι ενδεικτικές της απαράδεκτης εικόνας που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του εξωτερικού μόλου.