ΕΣΡ: Τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει όποιο κανάλι δεν ζητήσει άδεια.

982

Την τελευταία ενημέρωση συντακτών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μορώνης, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Αρχικά, θα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών.

Ο κ. Μορώνης έκανε γνωστό πως έχουν συσταθεί επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ.  Κάθε ομάδα θα παραλάβει έναν ή και περισσότερους, εάν χρειαστεί, φακέλους, προκειμένου να προχωρήσει στον έλεγχο και την αποσφράγισή τους.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσει  ο έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που θα διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα εκπέμπει όποιος δεν μετέχει στο διαγωνισμό


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Μορώνης ήταν ότι η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του