Με προκλητικό τρόπο τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί Καλύμνικο αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Β.Φαρμακονησίου (video)

1827

Για μία ακόμη φορά με προκλητικό τρόπο τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί Καλύμνικο αλιευτικό σκάφος. Αυτή τη φορά  στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Φαρμακονησίου.

Χαρακτηριστικό είναι το video που παραθέτουμε με την τουρκική ακταιωρό να περνά με ταχύτητα δίπλα από το αλιευτικό σκάφος και να προσπαθεί με τα απόνερα που δημιουργεί, να του προκαλέσει ζημιά.

Από το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr προκύπτει ότι  περιστατικό συνέβη χθες 14 Ιανουαρίου 2017, Κυριακή πρωί περίπου στις 11.00, 2 νμ περίπου βόρεια Φαρμακανησίου (στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου-Αγαθονησίου) και το συμβάν μας επιβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του και ο καπετάνιος του αλιευτικού Κυριάκος Μιχαήλου.

Να επισημάνουμε ότι μπορεί βέβαια τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής να παρενοχλούν τα αλιευτικά σκάφη που αλιεύουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και του Φαρμακονησίου, όμως  οι Καλύμνιοι ψαράδες ,όχι μόνο δεν χάνουν την ψυχραιμία τους, δεν δειλιάζουν και υποχωρούν,αλλά τα φωτογραφίζουν και τα βιντεοσκοπούν ακόμα και όταν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής