Στην Κάλυμνο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου.

2586

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, προσκεκλημένος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» και του Προέδρου του Μανώλη Κουλλιά.

Ο υπουργός έφτασε στην Κάλυμνο μέσω Κω, με το σκάφος  ανοιχτής θάλασσας  του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 070 «Ρω»,λίγο πριν τις 11.00 σήμερα το πρωί .

Μαζί με τον Υπουργό ήλθαν  στο νησί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Δημήτριος Γάκης.

Στην προβλήτα του λιμένα Καλύμνου, υποδέχτηκαν τον Υπουργό και τη συνοδεία του, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής , ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ,ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνου αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος, ο Πρόεδρος  του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου Μανώλης Κουλλιάς, ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής

Αμέσως μετά ο Υπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν  στο Δημαρχιακό μέγαρο, όπου μετά τα  εθιμοτυπικά υπήρξε μία σύσκεψη στο Γραφείου του Δημάρχου όπου συζητήθηκαν και τέθηκαν  διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Στο Δημαρχείο ο Υπουργός δέχθηκε εκπροσώπους Μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων του νησιού, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους και παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Ακολούθως ο Υπουργός μετέβη στη συνεδριακή αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου όπου παραβρέθηκε στην  Τακτική Γενική Συνέλευση του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας –Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ».

Να σημειώσουμε ότι η αίθουσα είχε κατακλυσθεί από τους ψαράδες του νησιού και μετά το σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» Μανώλη Κουλλιά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και αμέσως μετά ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη  συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό, τα θέματα που απασχολούν του αλιείς ,ζητώντας να δοθούν λύσεις.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1.Απόρσυση αλιευτικών σκαφών

2.Αλλαγή περιόδου αλιείας των πελαγικών ψαριών (ξιφία-τόνος-αλαλούγκα).

3.Αποζημιώσεις αλιευτικών εργαλείων από θηλαστικά – λαγοκέφαλους

4.Ερασιτεχνική αλιεία

5.Ορθολογική διαχείριση της ιχθυόσκαλας Καλύμνου.

Μετά τη λήξη της  ΓΣ έγινε κλήρωση 1.000,00 λίτρων πετρελαίου, σε 5 μέλη του συλλόγου, προσφορά της εταιρίας ARGO,

Δείτε  video από τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ε.Αποστόλου στην Κάλυμνο.