Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Μιχάλης Κωλέττης.

5030

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 βράδυ, σε ηλικία 83 ετών ο Μιχάλης  Κωλέττης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Κάλυμνο και γονείς του ήταν, ο Ιωάννης και Χρυσάνθη Κωλλέτη.

Αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Καλύμνου αριστούχος.

Το 1955 έφυγε για την  Αμερική όπου εγκαταστάθηκε στο Κλίβελαντ Οχαίο  και ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ως Μηχανολόγος μηχανικός-ηλεκτρονικός.

Μετά τις σπουδές του, το  1962 επέστρεψε στην Κάλυμνο και παντρεύτηκε με την Ειρήνη Κεφαλιανού. Μαζί με τη σύζυγο του στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Αμερική, όπου εργάστηκε  ως Μηχανολόγος μηχανικός-ηλεκτρονικός.

Παράλληλα δημιούργησε μία υπέροχη οικογένεια, αποκτώντας με την Ειρήνη 3 αγόρια, το Γιάννη επιχειρηματία με σπουδές στα  οικονομικά και τη Διοίκηση επιχειρήσεων , τον Ηλία που είναι ιατρός στην Τάμπα και τον Χρύσανθο, Διευθυντής έργων, επίσης στην Τάμπα.

Από τα 3 παιδιά του απέκτησε 5 εγγόνια.

Ο Μιχάλης και η Ειρήνη διατήρησαν τους δεσμούς τους με την Κάλυμνο και μετά τη συνταξιοδότηση διέμενε μόνιμα στην Κάλυμνο ,επισκεπτόμενος κατά διαστήματα την Αμερική .

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Μιχάλης είναι αδελφός του διαπρεπούς και κορυφαίου επιστήμονα Νικολάου Κωλλέτη που υπηρέτησε  για πολλά χρόνια στη NASA.

Ο Μιχάλης ήταν ένας κοινωνικός ,ευγενικός, υπέροχος, καλοσυνάτος  και αξιαγάπητος άνθρωπος, με το χαμόγελο στα χείλη, άριστος οικογενειάρχης ,με υπερβολική αγάπη στην Κάλυμνο

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 3.00 το απόγευμα  στον Ι.Ν Σωτήρος Χριστού στην Πόθια Καλύμνου