Αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή των Ιμίων με την αποχώρηση των τουρκικών σκαφών ακτοφυλακής.(video)

1587

Σε αποκλιμάκωση της έντασης στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση ,μετά και την αποχώρηση των τουρκικών σκαφών ακτοφυλακής.

Να σημειώσουμε ότι του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε τη Δευτέρα βράδυ 12 Φεβρουαρίου 2018 ,λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με το τουρκικό σκάφος TCSG UMUT (703) να  προσκρούει επί του ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, προκαλώντας του υλικές ζημιές, ακολούθησαν νέες προκλήσεις από Τουρκικής πλευράς με τη συγκέντρωση τουρκικών σκαφών ακτοφυλακής στην περιοχή που μπαινόβγαιναν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δείτε το αποκλειστικό video του kalymnos-news.gr με την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή χθες Τρίτη στις 4.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr σήμερα Τετάρτη πρωί, η κατάσταση στην περιοχή έχει αποκλιμακωθεί με την αποχώρηση των τουρκικών σκαφών ακτοφυλακής ,που είτε κατέπλευσαν στα λιμάνια του Γκιουμουσλούκ και του Γιαλί Καβάκ ,είτε βρίσκονται πλησίον των μικρασιατικών ακτών.

Από Ελληνικής πλευράς τα σκάφη ακτοφυλακής που περιπολούν στην περιοχή παρακολουθούν διακριτικά από απόσταση ,ευρισκόμενα πλησίον της Καλολίμνου.

Προφανώς η αποκλιμάκωση  αυτή να οφείλεται σε όσα συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μ.Γιλντιρίμ στη χθεσινοβραδινή συνομιλία που είχαν

.