«Από το “ηθικό πλεονέκτημα” στον πολιτικό χαφιεδισμό και τις δολοφονίες προσωπικοτήτων»-Άρθρο του Λ.Αυγενάκη*

754

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

 Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για την πιοαποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.Με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών και την συντριβή του πολιτικού συνονθυλεύματος Αριστεράς και ακροδεξιάς να μοιάζει βέβαιη, η Κυβέρνηση επιστρατευτεί το οπλοστάσιο της προπαγάνδας με στόχο να καλύψει τα ολέθρια αποτελέσματα των πολιτικών της.

Ο κ. Τσίπρας,ο πιο αναποτελεσματικός Πρωθυπουργός των τελευταίων χρόνων είναι και ο πιο επικίνδυνος πολιτικός της Χώρας, καθώς με σκοπό να παραμείνει στην καρέκλαχειρίζεται θέματα οικονομίας, ακόμα καιεθνικά θέματα με όρους επικοινωνιακούς, δίχως να διστάζει να προβεί σε εξόφθαλμη παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας και της ανεξαρτησίας των θεσμών.

Οι τακτισμοί  αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης συνεχίζονται και στην «υπόθεση Novartis» με την Κυβέρνηση να χειρίζεται θεσμούς και διαδικασίες κατά το δοκούν, να συκοφαντεί πολιτικούς αντιπάλους και να προσπαθεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη μέσω δήθεν «προστατευόμενων μαρτύρων». Πρακτικέςπου πρόσφατα εφάρμοσαν και στα σκάνδαλα Καμμένου,αναφορικά με το Noor– 1 και την «σκιώδη» υπόθεση της πώλησης εξοπλιστικών στην Σαουδική Αραβία μέσω του καταδικασμένου κ. Παπαδόπουλου.

Αναφορικά με το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης»-παραπέτασμα καπνού που ακολούθησε, τυχαία, τα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα. Δεν υπάρχει λογαριασμός ή έγγραφο που να δικαιολογεί τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της Κυβέρνησης, η οποία έχει προδικάσει ακόμη και το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας. Όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με εξαίρεση μία μαρτυρία από τον προηγούμενο Νοέμβριο.Επιπλέον, από τους μάρτυρες ούτε ένας ισχυρίζεται ότι μετείχε σε διαδικασία χρηματισμού. Αντίθετα και οι τρεις υποστηρίζουν ότι «άκουσαν», «τους είπαν»,«υποθέτουν»,«εικάζουν».

Ενώ, ο Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να δοθούν αντίγραφα ακόμη και στους βουλευτές της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ομόφωνα το ζήτησαν.

Απέναντι στις μισές αλήθειες και τα υπονοούμενα που σκοπό έχουν τον πολιτικό αφανισμό αντιπάλων, η Ν.Δ. προτάσσει την άμεση διερεύνηση του επονομαζόμενου «σκανδάλου Novartis».Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όλα στο φως. Χωρίς κουκούλες.Χωρίς λάσπη.

Παρά τις «φιλότιμες»προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία και καμία Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να γίνει καθεστώς. Οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος και οι «μνηστήρες» της θεσμικής εκτροπής σύντομα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης.

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου