Η παρουσίαση του «πρωινού της Καλύμνου» στην έκθεση HORECA 2018

921

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας στα πλαίσια των Special Events της μεγάλης έκθεσης HORECA 2018,  παρουσιάζει φέτος τις νέες περιοχές που εντάχθηκαν κατά το τελευταίο έτος στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα.

 Μεταξύ αυτών και το «πρωινό της Καλύμνου».

Πλήθος επαγγελματιών κατέκλυσαν το περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού», όπου παρουσιάστηκαν, χθες Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 , στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας τα πρότυπα πρωινά της Ίου, Μήλου και Καλύμνου.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την Ίο, ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού, Γιώργος Πίττας, αναφέρθηκε στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης, και μάλιστα πριν από οκτώ χρόνια, μεσούσης της κρίσης, με δειλά αρχικά και πιο σίγουρα στη συνέχεια βήματα. «Η αυτοπεποίθηση των παραγωγών, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αύξηση της επισκεψιμότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι στοιχεία που πρέπει να συνεκτιμηθούν στη συνεισφορά του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», τόνισε ο κ. Πίττας.
Οι επισκέπτες δοκίμασαν χαρακτηριστικά εδέσματα των τριών νησιών που παρασκευάσαν διακεκριμένοι αρχιμάγειρες ενώ είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα πρότυπα συνταγολόγια κάθε περιοχής.

Οι παρουσιάσεις Ελληνικών πρωϊνών συνεχίζονται σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 των περιοχών Πόρου (11:00 – 12:00), Πρέβεζας (14:00 – 15:00), Πάρου (17:00 – 18:00).

Όσον αφορά στο «Πρωινό της Καλύμνου»  η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του, έγινε χθες Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, απόγευμα 5.00, και εντυπωσίασε  τους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν και την τύχη να γευθούν τα εδέσματα .
Τις εντυπώσεις των επισκεπτών έκλεψε η ποικιλία πιάτων, προϊόντων, εδεσμάτων, γευστικών, ποιοτικών ,επιλεγμένων, ελκυστικών, όμορφα διακοσμημένων, που κατάλληλα προετοιμάστηκαν και παρουσιάστηκαν  από τους υπεύθυνους της  Καλυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων σε συνεργασία το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων (Ξενίας), το δίκτυο AlterNet Καλύμνου και τους Αγροτικούς Φορείς του νησιού, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Οι κουλούρες, οι χταποδοκεφτέδες, τα παξιμάδια από χαρούπι, το γαλακτομπούρεκο, τα καλύμνικα τυροκομικά, καλύμνικα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, κρασιά ανάμα, αρωματικά βότανα, τα επεξεργασμένα αλιεύματα ήταν μερικά από τα πολλά Καλύμνικα αγαθά που εκτέθηκαν και παρατέθηκαν.

Να θυμίσουμε ότι το «Πρωϊνό της Καλύμνου παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά την  Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Αγίου Σάββα στην Κάλυμνο και πραγματικά είχε εντυπωσιάσει. Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Κλείνοντας δείτε ένα ολιγόλεπτο χαρακτηριστικό video από τις γενικές εκδηλώσεις τις 2 πρώτες ημέρες στην HORECA 2018 για να γίνει αντιληπτό η κοσμοσυρροή επαγγελματιών και επισκεπτών απ’όλη την Ελλάδα

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Μ.Σαράφογλου