Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ Παίσιος, συμπαραστατούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτοσύγκελο Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30 το πρωϊ, ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου.
Στην τελετή του αγιασμού ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο Διευθυντής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Υποδιευθυντής της Σχολής, Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Νέστορας Φρατζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Σταυλάς, ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας,εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διευθυντής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης, ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Νέστορας Φρατζής
Η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.
Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 11 σπουδαστές.
Απ’ αυτούς οι 8 θα εκπαιδευτούν ως δύτες , 2 ως επιτηρητές δυτών και ένας ως Κυβερνήτης Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μικρότερο αριθμό σπουδαστών των τελευταίων ετών. Η αιτία είναι, η εποχή που επιλέχθηκε για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου , που προφανώς δεν εξυπηρετεί τους επιθυμούντες να φοιτήσουν,καθώς και οι περιορισμοί στα όρια ηλικίας.
Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Καραντζιούνης, Λιμενάρχης Καλύμνου, με αντικαταστάτη τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόφιλο Τσαγκάρη, Υπολιμενάρχη.
Αρχιεκπαιδευτής Αξιωματικός Δύτης του Πολεμικού Ναυτικού, θα είναι ο Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός
Τη Γραμματειακή υποστήριξη έχει ο Αρχικελευστής ΛΣ Ιωάννης Κρητικός.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην φετινή εκπαιδευτική σειρά συμμετέχουν και 2 γυναίκες .
Η Μάρα Κεχαγιά από την Ψέριμο που θα εκπαιδευτεί ως Επιτηρήτρια Δυτών και η Παναγιώτα Διαμαντή από τη Θεσσαλονίκη που θα εκπαιδευτεί ως δύτης.
Δείτε video από τη σημερινή εκδήλωση με το φακό του www.kalymnos-news.gr