Στην Κάλυμνο ο Τούρκος Πρόξενος σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.(video)

3653

Επίσκεψη στην Κάλυμνο του Τούρκου Πρόξενου στη Ρόδο, Bariş Kalkavan σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Τούρκος πρόξενος έφτασε στην Κάλυμνο, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr ,αμέσως μετά την άφιξη του ο Τούρκος Πρόξενος είπε, ότι πρόκειται για μία ιδιωτική επίσκεψη.

Συγκεκριμένα μας δήλωσε “Έχω παλιούς φίλους και γνώριμους τους οποίους θα επισκεφτώ. Ήθελα να ρθω την Κυριακή αυτή. Πρώτη φορά έρχομαι στο νησί. Είχα τώρα την ευκαιρία.”

Σε σχετική ερώτηση αν επισκεφτεί το Δήμαρχο του νησιού, απάντησε: Αν μας βγάλει το πρόγραμμα ευχαρίστως να το δώ.

Για τον Μητροπολίτη είπε: έχω φιλία με το Σεβασμιότατο από παλιά. Θα ήταν παράλογο να μην του έλεγα ένα γεια, καθώς είμαι στην Κάλυμνο.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Κάλυμνο ,συνοδευόμενος από το διερμηνέα του, επιβιβάστηκε σε ΤΑΧΙ και μετέβη στα Γραφεία της Ι.Μητρόπολης Καλύμνου, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ.κ Παίσιο.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr ο Τούρκος πρόξενος εκτός τον Μητροπολίτη θα επισκεφτεί το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή, αλλά και το Λιμεναρχείο και θα αναχωρήσει για Ρόδο στις 3.30 το απόγευμα.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι εύλογα ερωτήματα δημιουργεί ο χρόνος επίσκεψης του Τούρκου προξένου στην Κάλυμνο, λίγες μόνο ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 ,όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703)  με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επίσης είναι μία επίσκεψη που γίνεται μετά τις συνεχείς και προκλητικές παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων από τουρκικές ακταιωρούς, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου,όλο το προηγούμενο διάστημα.