Στιγμιότυπα απ’ την ενδιαφέρουσα εκπαίδευση στη Σχολή Δυτών Καλύμνου ( video)

2306

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018,  ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό  η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου.Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ 

  Να σημειώσουμε  ότι η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Η εκπαίδευση είναι πολύ έντονη, αλλά και ενδιαφέρουσα και οι σπουδαστές αποκτούν μία πληθώρα  γνώσεων απαραιτήτων για ένα δύτη, ενώ υποβάλλονται σε μία διαδικασία συνεχούς σωματικής, πνευματικής καταπόνησης και εκπαιδεύονται κάνοντας μεγάλο αριθμό καταδύσεων.

Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 11 σπουδαστές.

Απ’ αυτούς οι 8 θα εκπαιδευτούν ως δύτες , 2 ως επιτηρητές δυτών και ένας ως Κυβερνήτης Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μικρότερο αριθμό σπουδαστών των τελευταίων ετών. Η αιτία είναι, η εποχή που επιλέχθηκε για την φετινή  εκπαιδευτική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου , που προφανώς δεν εξυπηρετεί τους επιθυμούντες να φοιτήσουν,καθώς και οι περιορισμοί στα όρια ηλικίας.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Καραντζιούνης, Λιμενάρχης Καλύμνου, με αντικαταστάτη τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόφιλο Τσαγκάρη, Υπολιμενάρχη.

Αρχιεκπαιδευτής Αξιωματικός Δύτης του Πολεμικού Ναυτικού, είναι ο Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός ενώ στις καταδύσεις η σχολή συνεργάζεται με τον εκπαιδευτή Δημήτρη Νυστάζο.

Δείτε ένα μικρό δείγμα της εκπαίδευσης των σπουδαστών με τις πρώτες τους εκπαιδευτικές καταδύσεις στο video που ακολουθεί.