Η λαγάνα, το επίπεδο ψωμί με την ελάχιστη ψίχα, την τραγανή κόρα και το ξεχωριστό σουσαμένιο άρωμα, αποτελεί κλασική επιλογή ανάμεσα στα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας, σηματοδοτώντας την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.
Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε λείπουν ποτέ.
Το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο εδώ και 7 χρόνια συνεχίζει στο μακρινό Ντάργουιν το Αρτοποιείο –Ζαχαροπλαστείο Sweet Tooth και ο Καλύμνιος ιδιοκτήτης του Τσάρλυ Τρουμουλιάρης.
Με πολύ τέχνη ,μεράκι και αγάπη, και για την φετινή Καθαρά Δευτέρα ετοιμάστηκαν λαγάνες για τους Καλύμνιους , αλλά και όλους τους ομογενείς που κατοικούν στο μακρινό Ντάργουιν .
Πάρτε μια “γεύση” και ένα ολιγόλεπτο video από το “ΟΠΟΥ ΓΗΣ” και το Γιάννη Καραβοκυρό