51χρονος ήλθε στην Κάλυμνο με σκοπό να ναυλώσει σκάφος και να πάει στα Ίμια.

2750

Περιστατικό με άτομο που βρέθηκε στην Κάλυμνο και εκδήλωσε την πρόθεση του να ναυλώσει σκάφος και να μεταβεί  τις νησίδες Ίμια, δημοσιεύουν τις τελευταίες ώρες αρκετές ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr, πράγματι στο νησί βρίσκεται από τις 31 Ιανουαρίου 2018 , 51χρονος που σε επαφές του με κατοίκους του νησιού ,αναζήτησε να ναυλώσει σκάφος προκειμένου να το μεταφέρει στα Ίμια.

Μιλώντας  το kalymnos-news.gr με άτομα με τα οποία ήλθε σε επαφή ο 51χρονος , μας είπαν ότι τους συστήθηκε ως υπάλληλος  του Υπουργείου Εξωτερικών, ότι είναι επικεφαλής του κινήματος «Ανακατάληψη» και Πρόεδρος των 3Ε (Ελευθέρων Ενωμένων Ελλήνων) και ότι ήθελε να επισκεφτεί τα Ίμια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 51χρονος αναμένεται να αναχωρήσει αύριο από τη Κάλυμνο χωρίς να καταφέρει να πάει στα  Ίμια. Τα περί σύλληψης του ή προσαγωγής του σε Λιμεναρχείο ή ΑΤ Καλύμνου δεν έχουν βάση.

Η εκτίμηση είναι, ότι ο 51χρονος θέλησε με την παρουσία του στην Κάλυμνο τις ημέρες της συμπλήρωσης 22 ετών από την κρίση των Ιμίων και τη δημοσιοποίηση κατά τις συζητήσεις τους με αρκετούς κατοίκους του νησιού, της πρόθεσης του να πάει στα Ίμια , να δημιουργήσει εντυπώσεις.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός