Διασώθηκε όταν το Ι/Φ σκάφος που επέβαινε βρέθηκε σε δυσχερή θέση αλλά την επόμενη ημέρα συνελήφθη γιατί το σκάφος ήτα κλεμμένο!

1424

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε τις  πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 , για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ”’ALMOST ALICE” σημαίας Νορβηγίας στη θαλάσσια περιοχή 19ν.μ. νότια ν. Μήλου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 51χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του.

Ο ανωτέρω Κυβερνήτης μετεπιβιβάστηκε στο διερχόμενο Φ/Γ ”CHICAGO EXPRESS” σημαίας Γερμανίας και μεταφέρθηκε στον Πειραιά, ενώ το Ι/Φ εντοπίστηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στη Θήρα από το Α/Κ ”ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ” Ν. Θήρας 54, το οποίο είχε αποπλεύσει προς παροχή συνδρομής.

Μετά την διάσωση και συγκεκριμένα την 01-03-2018 δηλώθηκε κλοπή του εν λόγω Ι/Φ στις Νορβηγικές Αρχές από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από το Λιμεναρχείο της Θήρας προέκυψε ότι ο 51χρονος διασωθείς Κυβερνήτης δεν ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του, και ως εκ τούτου συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία από στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός