Καρέ-καρέ η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κάλυμνο από το φακό του kalymnos-news.gr.

2796

Εντυπωσιακή παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το πρωί, στην Κάλυμνο  στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής  Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παϊσίου και του Μητροπολίτου Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ  συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης και παρουσία των τοπικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

Κατά σειρά κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους τςη Βουλής ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, π Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπούκης ,ο  Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, για την εθνική αντίσταση ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνοu Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος , ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο Πρόεδρος   Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος  και τέλος  εκ μέρους των Παλαιών Πολεμιστών o Αντώνης Βαζανέλης . Επίσης παρόντες  ήταν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας  Ι.Μαστροκούκος και Δ.Διακομιχάλης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλο

 

Ακολούθησε η παρέλαση. Παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα και που εμπόδισε κάποια τμήματα δημοτικών σχολείων να παρελάσουν, η παρέλαση ήταν εντυπωσιακή και ο κόσμος κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει την μαθητιώσα νεολαία,τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τους προσκόπους ,το Λύκειο Ελληνίδων και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα που στο πέρασμα τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Στη σημερινή παρέλαση έλαβε μέρος και η Σχολή Δυτών Καλύμνου με εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές.

Στο χώρο της παρέλασης επικράτησε υποδειγματική και απόλυτος τάξη  και αξίζουν των συγχαρητηρίων τα στελέχη του Λιμεναρχείου που είχαν την ευθύνη.

Δείτε ένα ολιγόλεπτο video  από το πέρασμα των στρατιωτικών τμημάτων του 5/42 ΣΕ και της Διμοιρίας  Εθνοφυλάκων του ΤΕ Καλύμνου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παρέλαση.Οι φωτογραφίες είναι με τη σειρά που παρέλασαν τα τμήματα

 

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός