Με τρία πλωτά ασθενοφόρα και δέκα οχήματα παντός εδάφους ενισχύεται το Λιμενικό στο Αιγαίο

1550

Την αγορά τριών πλωτών ασθενοφόρων, και δέκα οχημάτων τύπου pick up, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την εναρκτήρια συνάντηση της πράξης με τίτλο «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας» και ακρωνύμιο Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ.

Τα τρία πλωτά ασθενοφόρα θα αναπτυχθούν σε Νάξο, Λέρο και Ρόδο θα καλύπτουν και τα γειτονικά νησιά και θα μεταφέρουν κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, ακόμα και σε περιπτώσεις που πρόκειται για βαριά περιστατικά υγείας.

Τα οχήματα θα αναπτυχθούν κυρίως σε νησιά του Βορείου Αιγαίου με στόχο να φτάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε απόκρημνη περιοχή όπου αποβιβάζονται μετανάστες.

Να θυμίσουμε ότι η «Ομάδα Αιγαίου» είχε δωρίσει το 2001 στο Δήμο Καλυμνίων,  το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε»,(φωτογραφία) εξοπλισμένο με μηχανήματα προληπτικής ιατρικής. Δυστυχώς η μετέπειτα Δημοτική Αρχή δεν μπορούσε να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα και δεν το αξιοποίησε ,με αποτέλεσμα η «Ομάδα Αιγαίου να το πάρει πίσω.