Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου ανεβάζουν την θεατρική παράσταση με τίτλο «Γκόλφω παρωδία».

750

Τετάρτη 14/03, Παρασκευή 16/03 και Τετάρτη 21/03/2018 Ώρα 8.00 μ.μ.

Αίθουσα-Θέατρο 1ου Γυμνασίου Καλύμνου

 

Σας ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου ανεβάζουν στην Αίθουσα-Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Καλύμνου θεατρική παράσταση με τίτλο Γκόλφω παρωδία.

Το πασίγνωστο ποιμενικό δράμα του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, διασκευασμένο σε παρωδία από τον Ηλία Σπυρόπουλο και προσαρμοσμένο στα καθ’ ημάς από τον Γιάννη Κουλλιά εκτυλίσσεται στο όρος του Χελμού, στην Αρκαδία.

Ο γιδοβοσκός Τάσος και η βοσκοπούλα Γκόλφω αγαπιούνται. Όμως τον Τάσο διεκδικεί η ανιψιά του αρχιτσέλιγκα, και την Γκόλφω ο ανιψιός του. Όταν μια Αγγλίδα επιχειρηματίας επισκέπτεται το βουνό, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο…

Στην παράσταση παίζουν οι μαθητές: Τσάταρου-Κανάκη Ειρήνη (Γκόλφω), Τσιούγκαρης Κωνσταντίνος (Τάσος), Τρικοίλης Μιχάλης (Βλάσης), Αθανασίου Μανόλης (Ζήσης), Μουσελλής Μιχάλης (Κίτσος), Ξυλουρά Καλλιόπη (Σταυρούλα), Σκυλλά Ειρήνη (Αστέρω), Κώτης Αλέξανδρος (Αγαπητικός), Παντελή Σαββίνα (Λόρδα Γκρέι), Μαύρου Καλλιόπη (Χάρος, μαθήτρια, προβατάκι), Ρεμπούλη Καλλιόπη (δασκάλα, προβατάκι), Ζήση Ειρήνη (μαθήτρια, χορεύτρια), Παντελή Αναστασία (μαθήτρια), Κίκους Λαρίσα (μαθήτρια, χορεύτρια), Εργά Σοφία (χορεύτρια), Μήλα Αγγελική (χορεύτρια), Βάβλη Μαρία (Καλυμνιά θεια, χορωδία), Μαγριπλής Γιώργος (βοσκαρούι), Παντελή Νίκη (χορωδία), Μελάς Θεόκτιστος (παπάς), Καραφύλλης Νικόλας (λαούτο).

Τον συντονισμό είχαν οι καθηγήτριες Πολυξένη Κυριακού, Αγγελική Μαραγκού και Δώρα Φραγκιαδάκη. Χρέη βοηθού ανέλαβε ο μαθητής Αλέξανδρος Κώτης. Σε τεχνικά ζητήματα βοήθησε ο μαθητής Ανδρέας Καρδούλιας. Μια καλύμνικη σκηνή πρόσθεσε ο παλιός μαθητής του σχολείου Μιχάλης Βαζανέλλης. Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Σάκης Σαρούκος και ζωγράφισε η Μαρία Ρεΐση-Εργά. Τους ευχαριστούμε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Νίκο Γιαχαλή και τον Γιάννη Κουλλιά για τη βοήθειά τους.

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις πριν από το Πάσχα: την Τετάρτη 14/03, την Παρασκευή 16/03 και την Τετάρτη 21/03/2018 στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου, στις 8 το βράδυ.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δείτε το σχετικό τρέιλερ