Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του Ε/Γ-Τ/Ρ ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ του νέου αποκτήματος της «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» της οικογένειας Η.Τηλιακού.

1402

Χθες Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του Ε/Γ-Τ/Ρ ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ.

Το ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ, ναυπηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ocean Yard .Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ενισχυμένο πολυεστέρα και σύνθετα υλικά, βασίζεται στην νέα γάστρα που σχεδιάσαμε αποκλειστικά για επιβατηγά σκάφη νέας γενιάς που προσφέρουν ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια στον επιβάτη.

Το ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ έχει ολικό μήκος 30 μέτρα περίπου και πλάτος 6.8 μέτρα, άφορτο εκτόπισμα 52 τόννους, ενώ φέρει τρείς κύριες μηχανές τύπου DOOSAN 4V222TIL μέγιστης ισχύος 1200 HP η κάθε μία. Διαθέτει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 220 επιβάτες σε δύο άνετα καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα διαμορφώνεται σε έναν καλαίσθητο, στεγασμένο χώρο με καθίσματα και τραπέζια ενώ το δεύτερο κατάστρωμα διαθέτει τέντα σκίασης. Συνολικά το σκάφος διαθέτει 4 WC για τους επιβάτες καθώς και 2 καμπίνες και ένα WC πληρώματος.

Κατά τις θαλάσσιες δοκιμές το ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ με εκτόπισμα τους 56 τόννους ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους. Με χρήση μόνο των δύο κινητήρων το σκάφος ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβους. Σε όλο το εύρος ταχυτήτων, το σκάφος επέδειξε σταθερότητα και απουσία κραδασμών τόσο κατά την ευθύγραμμη πορεία του όσο και κατά τις δοκιμές του πηδαλίου με τη μέγιστη δυνατή κλίση αυτού.

Το ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ ναυπηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Ocean Yard που βρίσκονται στο ΒΙΟ.ΠΑ Κερατέας (Βιοτεχνικό Πάρκο) ακολουθώντας αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας για τα επιβατηγά σκάφη αυτού του μεγέθους.

Την ναυπηγική μελέτη ανέλαβε το τεχνικό γραφείο Exantas Marine (Exantas Marine Services), ενώ το σκάφος επιθεωρήθηκε από τον νηογνώμονα INSB Class (INSB Class). Την εσωτερική διακόσμηση των χώρων επιβατών ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Eutopia Design (Eutopia).

Η Ocean Yard ευχαριστεί όλη την τεχνική ομάδα του ναυπηγείου μας, καθώς και τους συνεργάτες μας για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και εύχεται  στους πλοιοκτήτες (Λαφάσι Ναυτική Εταιρεία) καλοτάξιδο!

Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

(Πληροφορίες από την Ocean Yard )