Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε 70χρονο Καλυμνιακής καταγωγής ,κατοίκου Ρόδου που επιχείρησε να παρασύρει με αυτοκίνητο την εν διαστάσει σύζυγό του και το σύντροφό της.

3072

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, ένας 70χρονος Καλυμνιακής καταγωγής,που διαμένει στη Ρόδο και κρίθηκε ένοχος, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.
Με απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο ενδοοικογενειακής απειλής.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του την 50χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, κάτοικο Παστίδας και τον 46χρονο σύντροφό της, κάτοικο Ρόδου, στον Αρχάγγελο και συγκεκριμένα εντόπισε περί την 10:40 ώρα της 2ας Φεβρουαρίου 2015 τα δύο θύματα, που βάδιζαν πεζοί έξω από το υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ. Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, μοντέλο ALMERA, χρώματος βυσσινί και κινούμενος αντίθετα προς την πορεία τους προσπάθησε να τους παρασύρει.
Η εν διαστάσει σύζυγός του, τον αντιλήφθηκε και προειδοποίησε τον σύντροφό της, ο οποίος προφυλάχθηκε. Το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο 70χρονος κινήθηκε τότε με όπισθεν και ανέπτυξε εκ νέου ταχύτητα για να παρασύρει τα δύο θύματα, που προσέτρεξαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης (παραπλεύρως της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου μπροστά από το κατάστημα με την επωνυμία ΚΑΓΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΣΙΑ Ε.Ε.) προκειμένου να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου.
Ο 70χρονος προσέκρουσε εκ νέου πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από τα οποία είχαν καλυφθεί τα δύο θύματα, με αποτέλεσμα μόνο την πρόκληση υλικών ζημιών σ’αυτά.
Ακολούθως, ο κατηγορούμενος αποβιβάστηκε από το όχημά του και αποπειράθηκε να πάρει από το εσωτερικό του οχήματός του ένα σιδερένιο σωλήνα, όμως ακινητοποιήθηκε από τον 46χρονο, που φέρεται να του προκάλεσε σωματικές βλάβες