Συνεχίζεται η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους!

2328

Συνεχίζεται η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη ,από τους Τούρκους, αφού απορρίφθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 μεσημέρι, από το δικαστήριο της Αδριανούπολης η ένσταση που υπέβαλαν οι  δικηγόροι τους και  με την οποία ζητούσαν την αποφυλάκιση τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Έτσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού, μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.

Οι δικηγόροι  ζήτησαν  να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο Ελλήνων Αξιωματικών το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση , κάτι που όμως δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με  τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δικηγόροι των στρατιωτικών που ορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, ζήτησαν  να αποφυλακιστούν και να διαμείνουν στο προξενείο της Ελλάδας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση με δεδομένο ότι η προφυλάκισή τους έγινε με το σκεπτικό ότι δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Όμως αυτό δεν έγινε δεκτό όπως προαναφέρθηκε και η αιχμαλωσία τους συνεχίζεται,ενώ δεν είναι γνωστό πότε θα οριστεί η δίκη.