Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη στην Κάλυμνο.

3082

Εξαρθρώθηκε χθες Τετάρτη (11.04.2018) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 29, 35, 47, 50, και 51 ετών, καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόκρυψής – κατοχής και αγοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το πρωί εντοπίσθηκε ο 29χρονος, αρχηγός του κυκλώματος, τη στιγμή που έβγαινε από εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» έχοντας στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους  20,30 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Από την εξέλιξη της υπόθεσής και με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας  εντοπίστηκαν διαδοχικά και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι από τους οποίους, όπως διακριβώθηκε, οι 35χρονος, 47χρονος και 51χρονη μαζί με τον Πακιστανό παραλάμβαναν και διέθεταν προς περαιτέρω πώληση τις ναρκωτικές ουσίες, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 29χρονου με συγκεκριμένους ρόλους «διακινητή και ταμία».

Στην κατοχή των δραστών και στο εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • Ηρωίνη βάρους 36,22 γραμμαρίων
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Σύνεργα διαμοιρασμού «κοπής» της ηρωίνης
  • Τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες
  • Κάρτα εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων
  • -3- κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των -165- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr τη βάση της η ομάδα την είχε στην περιοχή της Ενορίας Υπαπαντής,ενώ από τα στοιχεία που συνέλεξε και έχει στη διάθεση του το ΑΤ Καλυμνίων, περισσότερα από 15 άτομα χρήστες, συμπεριλαμβάνονται στο πελατολόγιο που προμηθευόταν ηρωίνη από την εν λόγω ομάδα.

Το ΑΤ  Καλυμνίων πέτυχε  ακόμη ένα δυνατό πλήγμα σε κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά στο νησί.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο  αγώνας  κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων μαζί με τα στελέχη της αρμόδια ς Υπηρεσίας , καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας ,εξαρθρώνοντας τα διάφορα κυκλώματα και κατάσχοντας τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους χρήστες.

Η εξάρθρωση της εν λόγω ομάδας, αποτελεί μία ακόμη επιτυχία του ΑΤ Καλυμνίων, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών τον τελευταίο χρόνο και αξίζουν συγχαρητηρίων τόσο ο Διοικητής όσα και τα στελέχη του.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός