Ζωγράφισαν μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία 375 τμ στα βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου (video).

9378

Μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία 375 τμ (15Χ25) ,ζωγράφισαν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στα βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου, στο Μαυροβούνι, ακριβώς κάτω από το Εκκλησάκι της Ανάστασης και του Σταυρού που υπάρχει.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τα υψώματα, πάνω από το μαράσι της Υπαπαντής και το σημείο στο οποίο  έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, πριν 38 χρόνια, το Πάσχα του 1980 σε δυστύχημα, από έκρηξη μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας .

Στο σημείο αυτό κατά το παρελθόν είχε γίνει μία σημαία μικρών διαστάσεων,αλλά λόγω της πολυκαιρίας είχε υποστεί φθορές.

Η ιδέα για την κατασκευή της νέας σημαίας, ήταν των αδελφών Αμπελά ,ελαιοχρωματιστών στο επάγγελμα , οι οποίοι βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τη επιχείρηση Ανατολίτη που  προσφέρθηκε να διαθέσει τα χρώματα . Άμεση ήταν και η ανταπόκριση από αρκετούς άλλους χορηγούς και Εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας.

Μάλιστα υπάρχει και η σκέψη για συνέχιση του εγχειρήματος, με την εγκατάσατση προβολέων για τον φωτισμό της σημαίας τις νυκτερινές  ώρες.

Δείτε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, από το σημερινό εγχείρημα δημιουργίας της γιγαντιαίας σημαίας,  με κάποιους από τους πρωταγωνιστές να μιλούν στην κάμερα του kalymnos-news.gr και στο δημοσιογράφο Μάμα Χαραμαντά. Επίσης πλάνα που λήφθησαν με drone από το Δημήτρη Δρόσο.

2-4-2018 Μ.Δευτέρα: Ζωγράφισαν Ελληνική σημαία 375 τμ στα Βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου!

 

Αρκετοί οι χορηγοί, αλλά και οι εθελοντές που συνέβαλαν, ώστε να γίνει αυτή η τεράστια σημαία, η οποία είναι  ορατή απ’ ολόκληρη την Πόθια και δεσπόζει στα βόρεια υψώματα.

Παραθέτουμε πίνακα με τους χορηγούς και τους Εθελοντές, όπως μας δόθηκε από  αυτούς που είχαν την ιδέα: