Η έκθεση φωτογραφίας «Η ΓΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΑ» του Σωτήρη Σιάπκα παρουσιάζει την ιερή σχέση των Καλυμνίων με τη θάλασσα. (video)

1914

Μία εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «ΓΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΑ» παρουσιάζεται από το Σωτήρη Σιάπκα, στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου .

Η έκθεση ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 και θα λειτουργεί μέχρι και στις 18 Απριλίου 2018 από τις 7.00-10.30 κάθε βράδυ .

Ο Σωτήρης Σιάπκας γεννήθηκε στα Γιάννενα, είναι καθηγητής μαθηματικός και αυτή την περίοδο είναι τοποθετημένος στο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι είναι η 3η προσωπική έκθεση του δημιουργού Σωτήρη Σιάπκα .

Η πρώτη με τίτλο  “kyhtira in light of winter” παρουσιάστηκε στο νησί των Κυθήρων, όπου υπηρετούσε ως Καθηγητής και στη συνέχεια  με τίτλο «ΑΦΑΙΡΕΣΗ» ένα φιλμ στιγμών στην Ήπειρο.

Κοινός τόπος το υγρό στοιχείο, που άλλοτε σαν θάλασσα και μια λίμνη μικρή κι άλλοτε σαν ομιχλώδες τοπίο ή σταγόνες βροχής μεταμορφώνεται και αντανακλάται μέσα στο φως.

Η έκθεση «Η ΓΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΑ» είναι η συμπύκνωση της μνήμης σε δύο λέξεις  γι’αυτόν τον τόπο. Σαν ένα ισχυρό κοντράστ στη ζωντάνια των ανθρώπων της.

Αποτελεί μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Καλύμνου και δε θα μπορούσε να μην απεικονίζει αυτή τη μητρική, αδάμαστη, σχεδόν ιερή σχέση των Καλυμνίων με τη θάλασσα.

Τα θέματα εστιάζουν στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας και του λιμανιού της Καλύμνου . Η «ΓΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΑ» αφηγείται στιγμές στο σιωπηλό, Αιγαιακό Φως .

Μία έκθεση την οποία σας συνιστούμε να την επισκεφτείτε ,Θα εντυπωσιαστείτε.

Δείτε το όμορφο ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά που ετοίμασε για το kalymnos-news.gr, παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά εκθέματα. Στο φακό του Μάμα Χαραμαντά μιλά ο δημιουργός της έκθεσης Σωτήρης Σιάπκας και ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» Παναγιώτης Γιαμαίος.

10-4-2018 Έκθεση φωτογραφίας «Η ΓΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΑ» του Σωτήρη Σιάπκα

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός