Η μοναδική, ξεχωριστή και κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο-6 Απριλίου 2018. (video και πλούσιο φωτορεπορτάζ )

2485

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την παρουσία πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 η περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο με τον ξεχωριστό μοναδικό ,κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο, με τις τοπικές Αρχές ,τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, άνοιξε αυτή την ξεχωριστή θρησκευτική παρέλαση.

Ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού παρέμεινε στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Ηρώον απ’ όπου διήλθαν άλλοι 11 επιτάφιοι (σύνολο12) αντίστοιχων ενοριών του νησιού:

-Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

-Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ )

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

-Ι.ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

Ι.ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Στην περιφορά του κάθε επιταφίου προπορευόταν η χορωδία,ψάλλοντας τα εγκώμια, ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες,ο κλήρος,οι μυροφόρες,τα εξαπτέρυγα ,πρόσκοποι και πιστοί που έψελναν καθ’όλη τη διάρκεια της περιφοράς.

Για μία ακόμη χρονιά όλες οι ενορίες παρουσίασαν λουλουδόλιστους επιταφίους,αλλά και στολισμένους με λαμπερά υφάσματα, που σήκωναν με καμάρι νεαροί ενορίτες,  εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη τους για τον σταυρωθέντα δι’ ημάς Χριστό ,ενώ οι χορωδίες προσπαθούσαν να ψάλλουν κάθε μία δυνατότερα για να ξεχωρίσει.

Η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στις ενορίες για τον ομορφότερο στολισμένο επιτάφιο ήταν και φέτος φανερή.

Δείτε την περιφορά των Επιταφίων όπως την κατέγραψε  φακός του Μάμα Χαραμαντά στο video που ακολουθεί για το kalymnos-news.gr

6-4-2018 Μεγάλη Παρασκευή - Περιφορά επιταφίων στην Κάλυμνο

Επίσης δείτε παρακάτω  φωτορεπορτάζ από την περιφορά των επιταφίων που συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή θρησκευτική παρέλαση,που μόνο στην Κάλυμνο συμβαίνει.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός