Η «σιωπή των αμνών»:Ο Δήμος Καλυμνίων δεν θα διαθέσει αρνιά σε άπορες οικογένειες επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε υπάλληλο!!

1723

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, για μια ακόμη χρονιά ο συμπατριώτη μας  Γιάννη Χαλίκος διέθεσε 300 αρνιά σε άπορες οικογένειες της Καλύμνου. (Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ)

Στον αντίποδα αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας, είδαμε μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Καλυμνίων, όπου μας πληροφορεί, ότι η δημοτική αρχή της Καλύμνου δεν θα δώσει φέτος αρνιά , γιατί δήθεν φταίει ένας υπάλληλος!!

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή, ανακοινώνοντας ότι λυπάται που δεν μπορεί να ανταποκριθεί  και δεν θα μοιράσει αρνιά γιατί φταίει ο υπάλληλος!

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλυμνίων, κατόπιν εισηγήσεως του Προϊσταμένου του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι δεν προκύπτει αναγκαιότητα διανομής αρνιών και ότι ουδείς από τους κατά νόμο απόρους πολίτες του νησιού μας έχει μείνει ακάλυπτος από υλικές και επισιτιστικές ανάγκες , δεν μπορεί να προβεί στην προμήθεια και διανομή αρνιών για τις ημέρες του Πάσχα.

Η Εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της δαπάνης από την υπηρεσία Επιτρόπου.
Λυπούμαστε που ο Δήμος Καλυμνίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Η  Δημοτική Αρχή της Καλύμνου με το παραπάνω δτ «απολογείται», προβάλλοντας μια δικαιολογία που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να πείσει ,ότι δηλαδή δεν θα διατεθούν αρνιά σε άπορους πολίτες, λόγω της αρνητικής εισήγησης του υπαλλήλου.

Στοιχειώδεις γνώσεις περί δημόσιας Διοίκησης αν έχει κάποιος, γνωρίζει ότι ο κάθε υπάλληλος και ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας, έχουν πολιτικούς προϊσταμένους οι οποίοι έχουν και τον τελευταίο λόγο και θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη και να τεκμηριώσουν την  αναγκαιότητα προμήθειας και διάθεσης αρνιών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως γιατί δεν το έπραξαν αυτό; Γατί προφανώς ήθελαν να αναλάβει τις ευθύνες ο υπάλληλος, αλλά την μοιρασιά των αρνιών να την κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα με τα δικά τους κριτήρια και όχι με τα υπηρεσιακά !!

Αν  ήθελε να μοιράσει αρνιά η Δημοτική Αρχή με τα δικά της κριτήρια, θα μπορούσε να το κάνει, παρακάμπτοντας τον υπάλληλο, αναλαμβάνοντας όμως παράλληλα την ευθύνη και  τις συνέπειες σε περίπτωση μη έγκρισης της δαπάνης.

Να θυμίσουμε ότι το  Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του (54/2018) αποδέχθηκε ομόφωνα συγκεκριμένη εισήγηση για την προμήθεια 60 αρνιών, που έγινε από εργαζόμενο, από υπάλληλο. Προφανώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και κυρίως της αντιπολίτευσης, ψήφισαν ομόφωνα,  πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια υπηρεσιακή και εγγυημένη εργασία με τις δεσμεύσεις και τα όρια που ορίζει η νομοθεσία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τότε, δεν ψήφισαν και δεν όρισαν κανένα στέλεχος της δημοτικής αρχής για… αρχηγό στη διανομή των αμνών.

Εν κατακλείδι, αξίζει να τονιστεί ότι το Πάσχα στην Κάλυμνο του 2018 ο Γιάννης Χαλίκος συνεχίζοντας το έργο του, προσέφερε 300 και πλέον αρνιά σε άπορους συμπατριώτες μας, διακριτικά, σεμνά και αθόρυβα.

Η Δημοτική Αρχή όχι δεν μοίρασε, αλλά με πολύ θόρυβο, με μία πρωτόγνωρη ανακοίνωση και με μη διακριτικό τρόπο, δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα του έργου της, ότι δεν θα δώσει  τίποτα, επιχειρώντας να τα φορτώσει στον υπάλληλο,που προφανώς δεν θέλησε να παίξει τα πολιτικά παιχνίδια και να ικανοποιήσει επιθυμίες των πολιτικών του Προϊσταμένων.

 Αντί δελτίου τύπου, εκτιμούμε ότι η σιωπή θα την ωφελούσε.

 Υ.Γ. Από το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  διαπιστώσαμε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας και την πολύτιμη βοήθεια που έχει προσφέρει στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών και στη διανομή με διακριτικότητα των αρνιών,  από τους συνεργάτες του Γιάννη Χαλίκου , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός