Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής για το θέμα εξεύρεσης στέγης για την Τοπική Ομάδα Υγείας στην Κάλυμνο.( video)

1046

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην Κάλυμνο, για τη στέγαση της Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ), της υπό δημιουργία νέας δομής για την κάλυψη αναγκών Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Η κάμερα του kalymnos-news.gr με τους δημοσιογράφους Μπέτυ Μαϊλλη και Μάμα Χαραμαντά, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο  Ιωάννης Γαλουζή στο γραφείο του, θέτοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον χώρο στέγασης κι αν υπάρχει κίνδυνος λόγω μη εξεύρεσης έγκαιρα της στέγης, η Τ.ΟΜ.Υ  να χαθεί για την Κάλυμνο και να δημιουργηθεί σε κάποιο άλλο γειτονικό νησί.

Ο Δήμαρχος  ήταν καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι θα βρεθεί λύση. Όπως είπε, πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη, η 2η ΔΥΠΕ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση κατάλληλου χώρου ,χωρίς όμως να εξευρεθεί. Η πρόταση του Δήμου Καλυμνίων για τη διάθεση εγκαταστάσεων στο Ανοικτό Θέατρο Χώρας, είχε μία εμπλοκή με τη στέγαση του ΙΕΚ.

Όπως είπε, αρχές Ιουνίου ολοκληρώνεται ο εκπαιδευτικός κύκλος του Δημόσιου ΙΕΚ Καλύμνου  και μέχρι να ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική περίοδος, θα έχει βρεθεί άλλος χώρος για να λειτουργήσει, ώστε να αποδεσμευθούν οι εγκαταστάσεις για να διατεθούν για την Τ.ΟΜ.Υ

Το θέμα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος θα συζητηθεί στο ΔΣ της Παρασκευής 27 Απριλίου 2018.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ανέφερε, ότι δεν προτίθεται και δεν θα αφήσει να χαθεί η Τ.ΟΜ.Υ για την Κάλυμνο και επεσήμανε ότι στο τέλος θα πάρει ο ίδιος την  πολιτική απόφαση και το βάρος πάνω του, για να λειτουργήσει. Όπως συμπλήρωσε στα πλαίσια του χρόνου  που έχει, προσπαθεί να  βρει τη χρυσή τομή προκειμένου να  ικανοποιήσει  και τις ανάγκες της δομής του ΙΕΚ και της Τ.ΟΜ.Υ

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς και η Μπέτυ Μαίλλη για το kalymnos-news.gr

25-04-2018 Ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής για τη στέγαση Τ.Ο.Μ.Υ Καλύμνου

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός