Πολεμική πρόβλεψη Ερντογάν: Ο Ερντογάν προβλέπει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εξ αιτίας της Συρίας.-Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1375

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018

Πριν λίγες μέρες ο Ερντογάν πρόβλεψε, ότι θα ξεκινήσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος από την Συρία.

Εμείς παλιότερα (πριν ένα χρόνο) από το ΑΙΓΑΙΟ TV ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό. Τώρα με τις δηλώσεις Ερντογάν το θέμα ξεφεύγει από τα πλαίσια μιας μελέτης και γίνεται θέμα επικαιρότητας.

Δια ταύτα επανερχόμαστε.

 1) Tι εμάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα;

Στις δηλώσεις Ερντογάν υπάρχει ένα στοιχείο που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα: Ο Ερντογάν δηλώνει,ότι επειδή πρόκειται να ξεκινήσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος από τη Συρία, οι Τούρκοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Το ερώτημα είναι:Σε τι θα επηρεάσει η ετοιμότητα των Τούρκων ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Προφανώς από ελάχιστα έως τίποτε. Απλά ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την απειλή του Πολέμου, για να έχει ετοιμοπόλεμο στρατό για τις περιφερειακές φιλοδοξίες του.

Ζήτησε μάλιστα από τη Ρωσία να επιταχύνει την παράδοση των αντιπυραύλων S-400 και το αίτημα αυτό έγινε δεκτό [Άρα οι δηλώσεις Ερντογάν δεν είναι μπλόφα]

Ας τα έχουμε αυτά υπ’ όψη μας [πέραν της ανησυχίας που προκαλεί η προοπτική ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου] .

2) Το πλαίσιο της αληθοφάνειας των δηλώσεων Ερντογάν

Αν είχαμε πολεμικές εξελίξεις στη Συρία μέσα σ ένα πλαίσιο γενικής ηρεμίας στον Πλανήτη, ούτε ο Ερντογάν θα έκανε προβλέψεις για ξεκίνημα Παγκοσμίου Πολέμου από τη Συρία, ούτε αν τις έκανε θα τις παίρναμε στα σοβαρά.

Α) Έχομε απειλές Πολέμου σε μια σειρά χώρες: Κορέα, Ιράν, Βενεζουέλα κλπ.

Β) Υπάρχει σε εξέλιξη ένας υβριδικός Πόλεμος μεταξύ

Δύσης και Ρωσίας με στοιχεία Ψυχρού Πολέμου ,που τείνει να  γίνει θερμός.

Ο υβριδικός Πόλεμος έχει σαν βασικά χαρακτηριστικά τις Δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ,που ουσιαστικά είναι πολιτική στρέβλωση της Διεθνούς Αγοράς ,για να πνίξουν (και όχι απλώς: να πλήξουν) την Ρωσική Οικονομία

Υπάρχει διπλωματικός Πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας με  διάφορες αφορμές εκ μέρους των Δυτικών (πότε φταίει η  προσάρτηση της Κριμαίας, πότε η ενίσχυση του Ντομπάς από τη Ρωσία, πότε φταίει η δήθεν παρέμβαση της Ρωσίας στις  Αμερικάνικες Εκλογές και το τελευταίο φρούτο η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα της Ρωσίας (και τώρα της Δύσης).

Υπάρχει Πόλεμος κατά της Ρωσίας ακόμα και στον Αθλητισμό! [σε κάθε περίπτωση οι κυρώσεις είναι η επωδός]

3 ) Η ασύμμετρη απάντηση της Ρωσίας στην Αμερικάνικη υπεροπλία

Το νέο στοιχείο στην αντιπαράθεση των εξοπλισμών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι τα νέα υπερόπλα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος  της Ρωσίας στις 1/3/2018.

Δεν είναι αντικείμενο του σημερινού μας άρθρου η αναμετάδοση της παρουσίασης των όπλων, που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Μπορούμε να πούμε ότι ο κοινός παρονομαστής αυτών των όπλων είναι η αχρήστευση (ή η υπέρβαση) του αντιπυραυλικού συστήματος και των φτερωτών πυραύλων των ΗΠΑ.

Το συνολικό αυτό υπερόπλο είναι στα πλαίσια του Ρωσικού πολεμικού  Προϋπολογισμού των 46.δις δολ.και εξουδετερώνει την Αμερικάνικη υπεροπλία των 700 δις δολ.[ακριβώς γι’ αυτό λέγεται ασύμμετρη  απάντηση και όχι κυνηγητό εξοπλισμών].

Με ανατροπή της Αμερικάνικης υπεροπλίας δεν μπορεί να σταθεί Αμερικάνικη Ηγεμονία στον κόσμο, ακριβώς γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μιλάνε από θέσεως ισχύος [τουλάχιστον απέναντι στην Ρωσία]

4) Γιατί να ξεκινήσει ο Πόλεμος απ’ την Συρία;

Οι ΗΠΑ με τίποτε δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι Ρώσοι έχουν οριστικά νικήσει στη Συρία και το δείχνουν με τους εξής τρόπους:

α) Μέσω των Κούρδων θέλουν να κρατήσουν ένα υποτακτικό σ’ αυτούς κράτος έναντι του Προέδρου Άσαντ

β) Θέλουν δίπλα στη Δαμασκό να κρατήσουν μια εστία τρομοκρατών, ως μέσο πίεσης εναντίον της Συρίας

γ) Κρατάνε βάση στο έδαφος της Συρίας κοντά στην Ιορδανία

Οι λόγοι που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παραδεχτούν την απώλεια της Συρίας είναι:

α) Η μεγάλη γεωστρατηγική θέση της Συρίας στην Μ.Ανατολή στην παραγωγή και διακίνηση των υδρογονανθράκων και

β) Το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί στο κόσμο με την απώλεια της Συρίας ,είναι ότι άρχισε το ξήλωμα της Ηγεμονίας των ΗΠΑ.

Αν υπάρξει άμεση σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στην Συρία, είναι πιθανό η εξέλιξη να είναι πολύ άσχημη.

 5) Το κίνητρο των ΗΠΑ για τον Πόλεμο

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στο κόσμο, που άμεσα και αυτόνομα μπορεί όχι απλώς να βλάψει τις ΗΠΑ (αυτό μπορεί να το κάνει και η Κίνα),αλλά ακόμα και τις εξαφανίσει από το χάρτη  μέσα σε λίγα λεπτά.

Λόγω αυτού του κινδύνου οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κινηθούν άνετα για την υποταγή του κόσμου. Συγχρόνως λόγω αυτού του φόβου των ΗΠΑ,η Ρωσία μπορεί να κινηθεί σε Παγκόσμια κλίμακα πιο άνετα από άλλες χώρες με πολύ ισχυρότερη Οικονομία.

Σε κάποια στιγμή θα σπάσουν τα νεύρα των ηγετών των ΗΠΑ και θα  θελήσουν να δώσουν οριστική λύση μέσω Πολέμου ,για ν’ απαλλαγούν απ’ τον εφιάλτη τους

6) Γιατί οι ΗΠΑ έχουν όλη τη Δύση με το μέρος τους;

Γιατί οι άλλες χώρες εχθρεύονται τη Ρωσία και συμμαχούν με τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας;

Η λογική απάντηση είναι μόνο μία:

Υπάρχει μια ριζική διαφορά που χωρίζει τις Δυτικές Δυνάμεις από τη Ρωσία. Η διαφορά αυτή ξεκινάει ως πολιτιστική και εξελίσσεται ως πολιτική.

Η διαφορά αυτή είναι η εξής:Πυρήνας της εθνικής ιδιοσυγκρασίας της Ρωσίας είναι ο κολλεχτιβισμός (=συλλογικότητα), ενώ πυρήνας του Δυτικού Πολιτισμού είναι ηατομικότητα.

Πίσω από τον Ρωσικό κολλεχτιβισμό η Δύση βλέπει το φάντασμα μιας νέας Σοβιετικής Ένωσης.

Αν οι ΗΠΑ ηττηθούν με ή χωρίς Πόλεμο από τη Ρωσία, η Δύση είναι στο έλεος των εξεγερμένων λαών της.

Διά ταύτα οι αντιθέσεις των Δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών περνάνε σε  πίσω πλάνο  και οι Δυτικές χώρες ενοποιούνται και συμμαχούν με τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός