Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Καλύμνου Vs ΔΕΥΑ Καλύμνου, για αναπαλαίωση πηγαδιού στην περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ.(video)

1426

Η Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Καλύμνου Ευαγγελία Μπιλλήρη, κατήγγειλε τη  ΔΕΥΑ Καλύμνου, για πραγματοποίηση εργασιών αναπαλαίωσης πηγαδιού στην περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ.

Συγκεκριμένα στη διασταύρωση του δρόμου από στρατόπεδο του 5/42 ΣΕ με τον επαρχιακό δρόμο Πόθιας- Πανόρμου (απέναντι από τον Χριστό Ιερουσαλήμ) στην περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ, συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, εκτελούσε εργασίες αναπαλαίωσης παλαιού πηγαδιού που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Ευαγγελία Μπιλλήρη θεωρεί ότι το έργο γίνεται αυθαίρετα σε βάρος του κοινοχρήστου χώρου (πάνω στο δρόμο), χωρίς άδεια και θα δημιουργήσει εμπόδιο για τα εξερχόμενα αυτοκινήτα, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα, μάλιστα σε μία περιοχή στην οποία το τελευταίο διάστημα υπήρξαν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Μετά την καταγγελία, στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων, προσήλθαν στον χώρο, διέκοψαν τις εργασίες και προσήγαγαν του υπευθύνους στο ΑΤ Καλυμνίων για εξηγήσεις.

Μετά την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Μελάς και την προφορική βεβαίωση από το Γραφείο Δόμησης Δήμου Καλυμνίων, ότι οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και νόμιμα, αυτές συνεχίστηκαν από το συνεργείο.

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Γιώργος Μελάς μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα έργο καθαρισμού,  αναπαλαίωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης παλαιών πηγαδιών στην περιοχή .

Όπως μας είπε, οι εργασίες σε ένα πηγάδι στον Χριστό της Ιερουσαλήμ, ήδη έχουν ολοκληρωθεί . Για το επίμαχο πηγάδι τόνισε ,ότι οι εργασίες γίνονται πάνω στο  πηγάδι που υπήρχε και πιό μέσα από τα όρια του παλαιού και δεν δημιουργεί κανένα εμπόδιο. Επίσης θα γίνει αξιοποίηση και των υπολοίπων πηγαδιών. Μετά την αξιοποίηση τους, θα τοποθετηθούν και χειροκίνητες αντλίες για άντληση νερού και εφόσον διαπιστωθεί μετά από ελέγχους ότι το νερό που διαθέτουν είναι πόσιμο ,θα δοθούν προς χρήση από το κοινό.

Δείτε το πληρέστατο και κατατοπιστικό ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr με δηλώσεις κατά σειρά, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Γιώργου Μελά, της Προέδρου της Μόνιμης επιτροπής Καλύμνου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ευαγγγελίας Μπιλλήρη και του επικεφαλής  του συνεργείου Γιώργου Σφουγγαριστού.

16/4/2018 ΤΕΕ Καλύμνου Vs ΔΕΥΑΚ για αναπαλαίωση πηγαδιού στην περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός