Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ταξιδεύει και στηρίζει την Κάλυμνο.

638

Στις 28-30 Απριλίου 2018, δυο στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), θα βρίσκονται στην Κάλυμνο προσκεκλημένα από το   Νικηφόρειο 1ο  Γυμνάσιο Καλύμνου, με σκοπό την υποστήριξη του οικείου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Με πυξίδα τις μνήμες της Γης: γνωριμία με το γεωφυσικό περιβάλλον της Καλύμνου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα στελέχη του Μουσείου, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στο Γυμνάσιο και στο ευρύ κοινό σχετικά με την αξία της γεωποικιλότητας και τους φυσικούς κινδύνους του Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικό υλικό του έργου Πολιτικής Προστασίας RACCE και θα συμμετάσχουν σε επισκέψεις αναγνώρισης και ερμηνείας της Γεωποικιλότητας στο πεδίο.

Το Νικηφόρειο 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου, ευχαριστεί την AEGEAN και την Olympic Air για την ευγενική της χορηγία, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, και τα στελέχη του: Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά και κυρία Βίκυ Εσερίδου, για την αφιλοκερδή στήριξη του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή ομιλία στο ευρύ κοινό, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 7.30 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο  Καλύμνου, με θέμα:  

« το Γεωτεκτονικό πλαίσιο και οι φυσικοί κίνδυνοι στο νότιο Αιγαίο».

Ομιλητής: Ο Δρ. Γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς,

υπεύθυνος του τμήματος Γεωποικιλότητας  Μ.Φ.Ι.Κ