Εμπειρίες και βιώματα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου που διακρίθηκαν στον εθνικό τελικό YOUNG BUSINESS TALENTS(video)

776

Γράφει ο Δημήτρης Μαμάκας

Πρώτη ομάδα στον όμιλο συναγωνισμού και έβδομη στην συνολική κατάταξη της Ελλάδος. Και όλα αυτά στην πρώτη συμμετοχή του σχολείου μας στον εθνικό τελικό ενώ αντιμετωπίσαμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού. Λίγα μόλις εκατομμύρια μας χωρίζουν στον χώρο της δεκαπεντάδας και ο ανταγωνισμός ολοένα αυξανόμενος.
Αν με ρωτήσετε για τα συναισθήματα δεν θα μπορούσα να τοποθετηθώ με ακρίβεια. Χαρά, ανακούφιση, άγχος και αγωνία μπορούν εν μέρει να περιγράψουν τις στιγμές που βιώσαμε σε εκείνον τον χώρο. Η αδρεναλίνη στα ύψη την στιγμή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Ήταν σίγουρα κάτι το διαφορετικό.
Γενικά ήταν μία εμπειρία που δεν πρόκειται να ξαναζήσω. Άξιζε τον κόπο παρόλο που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Βιώσαμε από πρώτο χέρι τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της ομαδικότητας ενώ επετεύχθη η εξοικείωση μας με αυτές μέσω του εξαιρετικού προσομοιωτή που μας προσφέρθηκε δωρεάν. Σίγουρα το περιβάλλον του διαγωνισμού καθρεπτίζει τις μελλοντικές μας υποχρεώσεις ως εργαζόμενοι σε κάποια εταιρία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Συνοψίζοντας δηλώνεται πως πραγματοποιήσαμε μια άξια εκπροσώπηση της Καλύμνου και των Δωδεκανήσων σε έναν τελικό αποδεικνύοντας πως οι καινοτόμες ιδέες καθώς και οι νέοι επιχειρηματίες συνιστούν το ανερχόμενο τμήμα της Ελληνικής Οικονομίας ευελπιστώντας στην έξοδο από την λιτότητα και σε ένα καλύτερο αύριο.
Ενώ ο Ιπποκράτης Ρούσσος παραθέτει πως :
Αποτέλεσε για μένα μία ξεχωριστή εμπειρία με έναν παράδοξο τρόπο, καθώς φαινομενικά ο στόχος μας ήταν η εξεύρεση του μέγιστου δυνατού κέρδους σε μία εικονική επιχείρηση, αλλά ουσιαστικά η ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας μέσα από την συνεργασία. Ο διαγωνισμός αυτός ίσως να αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία να κατορθώσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας μέσα από μία εικονική προσομοίωση που διεγείρει την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα.
Σε αναφορά της η Αφροδίτη Αχλαδιώτη παραθέτει πως:
Το να πάρω μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό ήταν μια μοναδική εμπειρία που μου έδωσε σημαντικά εφόδια για το μέλλον! Ο διαγωνισμός και ο χώρος που παρευρεθήκαμε ήταν εντυπωσιακός όπως και η υποδοχή από τους διοργανωτές που ήταν πραγματικά άριστη! Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως το Young Business Talents είναι ένα πρόγραμμα που αξίζει να το επιδιώξουν όλοι οι μαθητές.
Η Άννα Κασσάρα τονίζει πως :
Ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κατά την οποία όχι μόνο κατόρθωσα να αντιπροσωπεύσω το σχολείο μου σε έναν διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και να έλθω σε πιο στενή επαφή με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.
Η Καλλιόπη Βαζανέλλη προσθέτει πως :
Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο διαγωνισμό!! Ήταν μια εξαιρετική διαδικασία !!! Ελπίζω στο μέλλον να έχω την δυνατότητα να αξιοποιήσω όλα αυτά που έμαθα μέσα από τον διαγωνισμό !!!
Η Κατίνα Τσουνιά τονίζει ότι :
Θα χαραχθεί για πάντα στις μνήμες μας αυτή η ασυναγώνιστη εμπειρία, η οποία όχι μόνο συνέβαλε στη διεύρυνση των επιχειρηματικών μας οριζόντων, αλλά και μας συμφιλίωσε με την έννοια της ομαδικότητας !
Η Μαριανίκη Πετράκη επισημαίνει ότι :
Ηταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία,την οποία κάθε νέος της ηλικίας μας θα έπρεπε να βιώσει και η οποία μπορεί να σου δώσει πολλά εφόδια για το μέλλον.
Η Βαγγελίτσα Γλυνάτση θεωρεί οτι :
Ήταν μια όμορφη εμπειρία !! Τόσο το ταξίδι όσο και ο διαγωνισμός θα μείνει σε όλους μας ως μία τελεία ανάμνηση !!

Συνιστούμε σε όλους τους μαθητές να το επιχειρήσουν και να το ζήσουν αξίζει γιατί τα όνειρα βγαίνουν αληθινά.
Έτσι και το δικό μας όνειρο βγήκε αληθινό γιατί μας στήριξαν μερικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι οι μαθητές του διαγωνισμού μαζί και ο καθηγητής μας Ιωάννης Πολυκανδριώτης, και είναι τα εξής πρόσωπα :
• κο Κωνσταντίνο Αρεταίο Διευθυντή Ελλάδος Υoung Βusiness Τalents
• κο Νικόλαο Κορφιά Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
• κο Ποθητό Μαγκούλια Υποδιευθυντή του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
• τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
• τους Γονείς μας

και οι παρακάτω επιχειρήσεις :
• NIVEA
• BLUE STAR FERRIES
• SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
• SUPER MARKET ΒΙΔΑΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ YOUNG BUSINESS TALENTS