Η επίσκεψη στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλευση στη Ψέριμο, του μικρού Νικόλα που πέρσι ήταν στην κοιλιά της μητέρας του!!

2912

Η επίσκεψη του μικρού Νικόλα και των γονιών του στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλευση στην Ψέριμο, σήμερα Τετάρτη 2 Μαίου 2018, είχε για όλους του συμμετέχοντες στον Διάπλου 2018,  ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν μόλις πέρυσι, όταν ο γυναικολόγος της ομάδας είχε παρακολουθήσει την εξέλιξη της κύησης, κατά τον Διάπλου 2017.

Το γέλιο του μικρού και το χαμόγελο των γονιών του ήταν για όλους η καλύτερη επιβράβευση και κίνητρο να συνεχίσουν να στηρίζουν όσους, σε πείσμα των καιρών, φέρνουν νέους κατοίκους στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Ψερίμου ήρθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο πριν καν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης λειτουργίας του.

Μάλιστα, η γηραιότερη από τους Ψεριμιώτες, η κυρία Νίκη, έφερε μαζί της και ένα πανέμορφο μπουκέτο με λουλούδια από την ανοιξιάτικη φύση του νησιού. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα ιατρεία και ο χώρος γέμισε από κατοίκους που έκαναν σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε και στην Ψέριμο η λειτουργία των ιατρείων της +πλευσης παρατάθηκε κατά πάνω από μία ώρα, προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν κάτοικο χωρίς τις εξετάσεις που χρειαζόταν.

Συνολικά, στα ιατρεία προσήλθαν 33 κάτοικοι για να εξεταστούν, ενώ συλλέχθηκαν επίσης 33 δείγματα αίματος, τα οποία συσκευάστηκαν κατάλληλα και προωθήθηκαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και θα επιστραφούν στους κατοίκους της Ψερίμου μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Την ώρα που τα ιατρεία εξέταζαν τους ακρίτες μας, ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε το φυλάκιο της Ψερίμου, όπως και πέρυσι, αφήνοντας μερικά αναμνηστικά στους φύλακες του ακριτικού νησιού.

Το μεσημέρι βρήκε τους εθελοντές να κάνουν μία μικρή ανάπαυλα στα μαγαζιά του νησιού, πριν επιβιβαστούν ξανά στα φουσκωτά, για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης, στο πλαίσιο του Διάπλου του Απόλλωνα.

(Πληροφορίες -φωτογραφίες από +πλευση)