Απογοητευμένος δείχνει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Καλύμνου μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης για εισαγωγή στις ΑΕΝ στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η ΑΕΝ Καλύμνου.(video)

2182

Την απογοήτευση του εκφράζει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Καλύμνου Ιωάννης Ιακώβου, σχολιάζοντας την Προκήρυξη που εκδόθηκε από το ΥΝΑΝΠ για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 και στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η υπό ίδρυση ΑΕΝ  για Πλοιάρχους στην Κάλυμνο.(Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ)

Όπως ανέφερε ο Ιωάννης Ιακώβου, το πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι το Υπουργείο έβγαλε κάποιες θέσεις για τις Σχολές που υπάρχουν, χωρίς να προβλεφθεί και η δημιουργία θέσεων για την Ακαδημία Καλύμνου, αφού δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση της.

Η ελπίδα που υπάρχει είναι, να υπάρξει μια τροποποίηση στους επιλαχόντες και στην εισαγωγή αποφοίτων στην Ακαδημία Καλύμνου, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Συμπλήρωσε δε, ότι είχε ενημερώσει γι’ αυτό το Δήμαρχο και κάποιους δημοτικούς συμβούλους, για την Ακαδημία που επρόκειτο να δημιουργηθεί και την απόφαση που θα έβγαινε από το Υπουργείο, ότι τα παιδιά κάνουν ηλεκτρονική αίτηση και δηλώνουν μόνο τις υπάρχουσες Ακαδημίες. Δεν μπορεί τα παιδιά να τα ξανακαλέσει το Υπουργείο και τους πει  επειδή γίνεται στην Κάλυμνο Ακαδημία , πάρτε άλλες 40,50 ,100 θέσεις . Εκεί υπάρχει ένα μπέρδεμα μεγάλο, για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Υπάρχει κάποιο περιθώριο αρκεί να βγει το ΦΕΚ και να υπάρχει Υπουργική απόφαση, αλλά είναι παρά πάρα πολύ δύσκολα.

Δεν είναι μόνο να βγει η απόφαση της ίδρυσης, είναι το κτιριακό που θα πρέπει όλοι να τρέξουν και οι εγκαταστάσεις να γίνουν και ο χρόνος είναι πάρα –πάρα  πολύ λίγος