Συναντήσεις του Καλύμνιου Δημάρχου του Τάρπον Σπρικγκς Κρις Αλαχούζου με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας.

663

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Καλύμνιος Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, Κρις Αλαχούζος και είχε συναντήσεις με Κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κρις Αλαχούζος συναντήθηκε με το Πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση ,με την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών  Τέρενς Κουίκ.

Στις συναντήσεις του συνοδευόταν από το βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό.

Ο Κρίς Αλαχούζος εξέφρασε στους κυβερνητικούς εκπροσώπους τη βούλησή του να βοηθήσει, όχι μόνο στη διατήρηση, αλλά και στην εξάπλωση της Ελληνικής γλώσσας στην περιοχή του, με τη βοήθεια των charters schools.

Μία εκπαιδευτική υποδομή, η οποία βοηθά ταυτόχρονα και στην εξάπλωση του φιλελληνισμού, με δεδομένο ότι τα περισσότερα παιδιά των συγκεκριμένων σχολείων έχουν άλλες εθνικές καταγωγές.

Συζητήθηκε επίσης  και το θέμα της στελέχωσης αυτών των σχολείων (ή άλλων που ενδεχομένως δημιουργηθούν), με Έλληνες δασκάλους ή δασκάλους που κάποια στιγμή θα πρέπει να προκύψουν από την εκεί Ελληνική Ομογένεια. Αυτό το τελευταίο θέλει ένα σχετικό χρόνο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο Κρις Αλαχούζος πήρε διαβεβαιώσεις από τους Κυβερνητικούς εκπροσώπους ότι θα βοηθήσουν από την πλευρά τους για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι, ο Κρις Αλαχούζος με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Ελλάδα δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και την ιδιαιτέρα του Πατρίδα την Κάλυμνο.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός