Το Κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» στην Κάλυμνο με 810 Ισραηλινούς επιβάτες. Αυξημένα μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι(video)

1977

Το  Κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» κατέπλευσε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018,στις 8.00 το πρωί στην Κάλυμνο μεταφέροντας 810 Ισραηλινούς επιβάτες και πλήρωμα 330 άτομα.

Το πλοίο παρέμεινε αρόδο στον όρμο στα Θέρμα και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην προβλήτα του λιμανιού Καλύμνου με τουριστικό επιβατικό σκάφος.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από το πρωί είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα από στελέχη του Λιμεναρχείου στο λιμάνι της Καλύμνου, κάτι πρωτόγνωρο για κρουαζιερόπλοιο.

Το Κρουαζιερόπλοιο Golden Iris της Εταιρείας Mano Maritime πραγματοποιεί 5νθήμερη κρουαζιέρα και ξεκίνησε  την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 από Χάιφα του Ισραήλ, με πρώτο λιμάνι προσέγγισης τη Ρόδο. Στην Κάλυμνο όπως προαναφέραμε κατέπλευσε στις 8.00 σήμερα  το πρωί και αναχώρησε στις 7.15 το απόγευμα, για επιστροφή στην Χάιαφα.

Από τους 810 επιβάτες που μεταφέρει, οι 150 περίπου ακολούθησαν πρόγραμμα περιήγησης με λεωφορεία, που περιλάμβανε επίσκεψη στον άγιο Σάββα ,στο παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι ,στο Ναυτικό Μουσείο Βαλσαμίδη στα Βλυχάδια και μπάνιο στην παραλία των Βλυχαδιών.

Οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής τους στην Πόθια άλλα και σε άλλες περιοχές της Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris πρακτορεύει στην Κάλυμνο το τουριστικό γραφείο του Βασίλη Καπαδάκη ,τον οποίο και ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρείχε.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr