Ανοικτή επιστολή συμπολίτη μας για την υποβάθμιση της παραλίας Βουβάλη.

2587

Ανοικτή επιστολή απευθύνει ο συμπολίτη μας Αντώνης Τρικοίλης προς τις τοπικές αρχές Καλύμνου για την υποβάθμιση της παραλίας Βουβάλη.

Την επιστολή αυτή παραθέτουμε αυτούσια:

Προς,

Αξιότιμο κύριο Δήμαρχο,

Αγαπητο κύριο Αντιδήμαρχο επί της καθημερινότητας,

Αξιότιμο κύριο Έπαρχο,

Αγαπητούς περιφερικούς συμβούλους,

Αγαπητούς εν ενεργεία και τεως αρχηγούς ,εκπρόσωπους και συμβούλους των τοπικών παρατάξεων,

Αγαπητούς συμπολίτες,

Αγαπητούς εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ .και δημοσιογράφους.

Ονομάζομαι Τρικοιλης Αντώνης του Μιχαήλ και πήρα το θάρρος και την πρωτοβουλία να θίξω ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία του Αγίου Στεφάνου,μιας περιοχής που εκεί μεγάλωσα και εξακολουθώ να αγαπώ,να παρακολουθώ και να νοιάζομαι παρότι πλέον κατοικώ στο Χωριό.

Το θέμα λοιπόν που με απασχόλησε και πιστεύω πως θα απασχολήσει και άλλους κάτοικους της περιοχής και όχι μόνο, είναι η περιοχή του Βουβαλη και συγκεκριμένα η παραλία…ένας χώρος ιδιαίτερης σημασίας για όλους εμάς τους κατοίκους της ευρύτερης εκεί περιοχής, ένας χώρος γεμάτος μνήμες από ένα ωραίο και νοσταλγικό παρελθόν για τον καθένα από όσους εμάς ζήσαμε και ζούμε στον Άγιο Στέφανο.

Η παραλία λοιπόν του Βουβαλη ένα σημείο κατατεθέν της περιοχής, σήμερα που μιλάμε βρίσκεται στην αφάνεια, έχει επέλθει μια τεράστια υποβάθμιση τόσο στην περιοχή μα ιδιαίτερα στην παραλία… Η έλλειψη καθαριότητας, οι στοιχειώδεις υποδομές ανάπλασης, η στοιχειώδης υποδομές ασφαλείας είναι μερικά θέματα τα οποία νομίζω πως θα πρέπει να απασχολήσουν τόσο τη Δημοτική αρχή αλλά και όλους μας, καθώς η περιοχή του Αγίου Στεφάνου είναι η μεγαλύτερη ενορία της Καλυμνου ,με τις περισσότερες πολύτεκνες και μη οικογένειες και φυσικά με πάρα πολλούς ηλικιωμένους που για όλους αυτούς η απόλαυση του καλοκαιρινού μπάνιου είναι παράδοση στου Βουβάλη όπως θα λέγαμε χαρακτηριστικά… Όλες λοιπόν αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων δυστυχώς απολαμβάνουν το μπάνιο τους ανάμεσα σε ακαθαρσίες ζώων, στα στα σκουπίδια και φερτά υλικα,στα λάδια από τις μηχανές σκαφών και το πετρέλαιο.

Στην όλη υπόθεση ο κίνδυνος βαραίνει περισσότερο τα μικρά παιδιά για τα οποία υπάρχει φόβος μολύνσεων κτλ Δεν θα επεκταθώ περισσότερο επί του θέματος, ελπίζοντας ότι όσοι είναι αρμόδιοι θα φροντίσουν να λυθεί αυτό το μείζον προβλήματα που ταλαιπωρεί και ταλαιπωρούσε και παλαιότερα τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου σε ότι αφορά την παραλία και την ευρύτερη περιοχή Βουβαλη.

Εκ μέρους των όσων έχω ακουσει παράπονα για αυτό το θέμα, αλλά και προσωπικά θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μας ,διότι φαίνεται να μην είναι πλέον υπολογίσιμη η εν λόγω παραλία από τις αρχές και εξού η υποβάθμιση της και η έλλειψη φροντίδας της. Εύχομαι και ελπίζω να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του Δήμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και η κάτοικοι όλης της Καλυμνου να μπορούν να επισκέπτονται την παραλία Βουβαλη χωρίς φόβο και δισταγμό .

Τέλος θα ζητήσω από όλους όσους κοινοποιήθηκε η παραπάνω επιστολή μια συγνώμη για το θάρρος μου να σας απασχολήσω με αυτή την πρωτοβουλία.

Επιπλέον να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων τοσο εγώ,αλλά και ολοι οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου για τη βοήθεια που θα προσφέρετε και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που απασχολεί την γειτονιά μας.

ΥΓ. Η παραπάνω επιστολή έχει κοινοποιηθεί στις προσωπικές σελίδες ολων όσων προανέφερα στην εισαγωγή μου και διαθέτουν facebook ή μέσω προσωπικού μηνύματος σε όσους δεν διαθέτουν.

Μετά τιμής,

Τρικοιλης Αντώνης του Μιχαήλ