30 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα 11 Ιουνίου 2018 που το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» της ΑΝΕΚ κατέπλεε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καλύμνου.

2240

Τριάντα(30) χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την 11η Ιουνίου του 1988, ημέρα Σάββατο, που το νεότευκτο και πρώτο πλοίο  της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ) ,το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” κατέπλεε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καλύμνου.

Ένα όνειρο των απανταχού Καλυμνίων γινόταν πραγματικότητα, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Μιχαήλ Ζαίρη τότε Δήμαρχο και ιδρυτή της ΑΝΕΚ,που πριν ένα μήνα περίπου έφυγε από τη ζωή.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε , δείχνουν το πλοίο με την πρώτη του φορεσιά, έτσι όπως ξεκίνησε, όπως και αναρτημένα στο  πλοίο τα αρχικά δρομολόγια του, που κάλυπταν όλα τα Δωδεκάνησα και τη Σάμο και είναι από το προσωπικό αρχείο του φίλου Παντελεήμονα Λελέκη, που τον ευχαριστούμε και για την ενημέρωση που μας παρείχε.

Αύριο Τρίτη, θα παρουσιάσουμε σχετικό ρεπορτάζ και συνέντευξη με τον πρώτο κυβερνήτη, που έφερε το πλοίο στην Κάλυμνο τον καπετάν Θεοχάρη Τσουκαλά.