Με λαμπρότητα η Κάλυμνος γιορτάζει τον Άγιο των απανταχού Καλυμνίων, τον Άγιο Παντελεήμονα.

1524

Με λαμπρότητα η Κάλυμνος γιορτάζει και φέτος τον άγιο Παντελεήμονα παρουσία των τοπικών Αρχών , επισκεπτών και χιλιάδων πιστών, που όπως κάθε χρόνο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης.

Παρόντες στον εσπερινό που τελέστηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2018 παραμονή του Αγίου Παντελεήμονα, πλην των Τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας ,ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, η πρώην βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.

Από τις τοπικές αρχές ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ψαράς, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς,οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Ζωίδης,Μανώλης Μουσελλής, Γιώργος Μαύρος, Μαρία Αλεξανδράκη, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής,ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Ν.Φρατζής. Επίσης ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαλάκης με αξιωματικούς καθώς και στελέχη του ΑΤ καλυμνίων

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείον Λόγο, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  από το πρωί στις 7.00 θα τελεστεί Όρθρος και θα ακολουθήσει πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον εσπερινό ,ενώ σε νεότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει video

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο φακός του kalymnos-news.gr μεταξύ των πιστών που παρακολούθησαν τον εσπερινό εντόπισε και 4 επισκέπτες από το μακρινό Χόμπαρτ της Τασμανίας που παραθερίζουν στην Κάλυμνο και θεώρησαν υποχρέωση τους να ανηφορίσουν στον Αγιο Παντελεήμονα και να ανάψουν το κερί τους. Πρόκειτα για τη Μαρία ,το Γιάννη ,το Νίκο και τη Νόμα

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός