Σημαντικό και αποτελεσματικό το έργο του ΑΤ Καλυμνίων στην καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. (video)

1612

Σημαντικό και αποτελεσματικό είναι το έργο του ΑΤ Καλυμνίων στην καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών αλλά και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας τoν τελευταίo χρόνο.

Παρά τα όποια προβλήματα στελέχωσης, ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και τα στελέχη με υπευθυνότητα, με μεθοδικότητα, με επαγγελματική κατάρτιση, συντονισμένα, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας ,  έχουν επιφέρει καίρια πλήγματα κατά εμπλεκομένων σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σε κλοπές και διαρρήξεις και έχουν περιορίσει την αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείτο τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποια στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από έρευνα η δημοσιογράφος Μπέττυ Μαίλλη από τη δράση του ΑΤ Καλυμνίων :

Από πλευράς  ναρκωτικών

1.Το Σεπτέμβριο 2017 συνελήφθησαν 6 άτομα για διακίνηση ηρωίνης

  1. Τον Οκτώβριο 2017 συνελήφθησαν 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 297 γραμμάρια ηρωίνης και 272 γραμμάρια κάνναβης.

3.Τον Φεβρουάριο 2018 συνελήφθησαν 2 άτομα με 359 γραμμάρια ηρωίνης

  1. Τιν Απρίλιο 2018 συνελήφθησαν 5 άτομα για διακίνηση ηρωίνης

5.Τον Μάιο 2018 συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικων

6.Τον Ιούνιο 2018 συνελήφθησαν 8 άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Από πλευράς παραβατικότητας

  1. Τον Ιανουάριο συνελήφθησαν 4 άτομα για κλοπές τα οποία και προφυλακίστηκαν
  2. Από το Σεπτέμβριο έως τέλος του 2017 ελέγχθηκαν και συνελήφθησαν 57 άτομα για διάφορα πλημμελήματα ,παραβάσεις κλπ
  3. Από την αρχή του 2018 μέχρι και τον Μάιο 2018 ελέγχθηκαν και συνελήφθησαν 73 άτομα για διάφορα πλημμελήματα ,παραβάσεις κλπ

Γενικά, η διακίνηση ναρκωτικών  και η παραβατικότητα στην Κάλυμνο παρουσιάζει μία φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα και αξίζουν συγχαρητηρίων ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος αλλά και τα στελέχη του ΑΤ.

Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr