Έντονη αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου !

1384

Η ενημέρωση του ΔΣ Καλύμνου  για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητήριου, μετατράπηκε σε έντονη αντιπαράθεση, στη χθεσινή του συνεδρίαση, Τρίτη βράδυ, 31 Ιουλίου 2018.

Από τη μία πλευρά η Δημοτική Επιτροπή Αθλητισμού και από την άλλη πλευρά ο νεοσύστατος ναυταθλητικός όμιλος Καλύμνου “ΠΡΩΤΕΑΣ” και η Πρόεδρος του Ευαγγελία Μπιλλήρη.

Μία συζήτηση που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες και όπως υποστήριξαν  οι αντιπολιτεύσεις ήταν ένα θέμα που δεν έπρεπε να έλθει στο ΔΣ, αλλά να συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή Αθλητισμού.

Το εν λόγω θέμα όπως αναφέρθηκε από τη Δημοτική Αρχή, κρίθηκε απαραίτητο να έλθει σε συνεδρίαση του ΔΣ, μετά από 2 επιστολές που έστειλε ο νεοσύστατος ναυταθλητικός όμιλος Καλύμνου «ΠΡΩΤΕΑΣ» προς το Δήμαρχο ,τα μέλη του ΔΣ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού, με διάφορες αιτιάσεις , για μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας ,αλλά και για μεροληπτική στάση απέναντι στο Σωματείο από τους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα το πρώτο θέμα στο πινάκιο της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν «Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Χ.ΠΛΑΤΣΗ

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού, δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πλάτσης.

Ο Χαράλαμπος Πλάτσης παρουσίασε εκτενώς στο πρώτο μέρος της τοποθέτησης του, το σημαντικό όπως είπε  έργο που γίνεται στο κολυμβητήριο, για την άδεια λειτουργίας που έλαβε και στις ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί για τη βελτίωση παροχής των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά και στην επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά το Κολυμβητήριο λειτουργεί για 6 μήνες, όταν παλαιότερα λειτουργούσε μόνο τρεις.

Επίσης έκανε αναφορά στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού και  στην φιλοξενία φέτος 70 Νορβηγών κολυμβητών για 3 εβδομάδες, καθώς και  σε όλα τα Σωματεία και Συλλόγους που χρησιμοποιούν  το κολυμβητήριο κατά την φετινή περίοδο.

Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησης του, ο Χ.Πλάτσης απάντησε στις αιτιάσεις του Σωματείου “ΠΡΩΤΕΑΣ», παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία ,ότι στο εν λόγω σωματείο δόθηκε περισσότερος χρόνος ,απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Όπως ανέφερε ο χρόνος που διατέθηκε εβδομαδιαίως είναι:

-Σωματείο  «Πρωτέας»  : Από 30- 33 ώρες

Ναυτικός Όμιλος : 13 ώρες

Πρόγραμμα Κολύμβησης Δήμου:12 ώρες

Σύλλογος Αυτοδυτών Γυναικών : 6 ώρες

Τόνισε ότι υπήρξε κάποιος συνωστισμός από πλευράς ενδιαφερομένων Συλλόγων και Σωματείων και υπήρξε προσπάθεια να καταρτιστεί κάποιο πρόγραμμα μετά και από συννενοήσεις, που να εξυπηρετεί κατά τον καλλίτερο τρόπο

Ο Χ. Πλάτσης τόνισε ότι τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν μπορούν να επιλυθούν με συνεργασία και το γραφείο του Προέδρου όπως είπε, είναι πάντα ανοιχτό.

Κλείνοντας έκανε αναφορά, σε απειλές που δέχθηκαν οι υπάλληλοι του Κολυμβητηρίου από παράγοντες του Σωματείου «ΠΡΩΤΕΑΣ” καταλήγοντας:

Απειλές δεν δεχόμαστε του τύπου ότι, δεν ικανοποιείται το αίτημα, θα σου κλείσω το κολυμβητήριο ή θα σε καταγγείλω στο Λιμεναρχείο!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ “ΠΡΩΤΕΑ” Ε.ΜΠΙΛΛΗΡΗ

Η πρόεδρος του «ΠΡΩΤΕΑ» Ευαγγελία Μπιλλήρη ,όταν της δόθηκε ο λόγος είπε ότι ο «ΠΡΩΤΕΑΣ» είναι ο μοναδικός Σύλλογος της Καλύμνου που έχει επίσημη αναγνώριση  από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και διαθέτει ότι απαιτείται και προβλέπεται για την λειτουργία του.

Αναφερόμενη στον Κανονισμό λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, τόνισε ότι σύμφωνα με αυτόν η παραχώρηση γίνεται στα Σωματεία που έχουν αναγνώριση.

Επισήμανε ότι ο «ΠΡΩΤΕΑΣ» δεν κάνει καμία έκπτωση στους κανόνες υγιεινής, με αφορμή τις διαπιστώσεις τους, ότι αυτοί δεν τηρούνταν από τους Νορβηγούς κολυμβητές.

Αναφέρθηκε στην απαγόρευση πραγματοποίησης προπόνησης στον ΠΡΩΤΕΑ ,στο χρόνο που στο κολυμβητήριο βρισκόταν ο Σύλλογος Αυτοδυτών . Μάλιστα άφησε αιχμές ότι αυτή η απαγόρευση ισχύει μόνο για τον ΠΡΩΤΕΑ .

Επίσης κατήγγειλε ότι υπήρξε καθυστέρηση έγκρισης και διάθεσης του κολυμβητηρίου για το CΑMP POLO.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΗΝΙΟΥ ΚΟΡΦΙΑ

Λαμβάνοντας το λόγο η Υπάλληλος του Δημοτικού Σταδίου – Κολυμβητηρίου καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής  Καλλιόπη Ρηνιού Κορφιά, μιλώντας και εκ μέρους και των υπολοίπων υπαλλήλων της Υπηρεσίας, εξέφρασε την διαμαρτυρία και την αγανάκτηση της για πρωτόγνωρες συμπεριφορές  της Ε.Μπιλλήρη.

Απαντώντας ουσιαστικά στις αιτιάσεις της Προέδρου του «ΠΡΩΤΕΑ» και στα όσα περιλαμβάνονται στις 2 επιστολές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι , από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, όπου μοναδικός χρήστης του,  ήταν ο εν λόγω σύλλογος, δεχόντουσαν ως υπηρεσία, πρωτοφανείς συμπεριφορές, ύβρεις, φραστικές επιθέσεις, προφορικές και γραπτές καταγγελίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο που είχαν ως στόχο να προσβάλλουν τους υπαλλήλους του Γραφείου Αθλητισμού και τον Δήμο.

Ειδικά μετά τις 16 Ιουνίου 2018 , όπου έκανε χρήση του κολυμβητηρίου η ομάδα των Νορβηγών, ο Ναυτικός Όμιλος Καλύμνου και ο Σύλλογος Αυτοδυτριών Καλύμνου, άρχισαν καταγγελίες του τύπου:

– Οι Νορβηγοί να μην κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου γιατί δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής ( βάζουν αντηλιακό, κυκλοφορούν γυμνοί στα αποδυτήρια.),

-Ο Ναυτικός Όμιλος Καλύμνου να μην έχει δικαίωμα εισόδου γιατί δεν έχει κάνει ακόμη εκλογές,

Ο Σύλλογος Αυτοδυτριών να μην κάνει χρήση γιατί είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Επίσης Υπήρξαν απειλές για μηνύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Πόπη Ρηνιού, “πέρασαν ένα μήνα ψυχολογικού πολέμου”, από την Πρόεδρο του ΠΡΩΤΕΑ και παρά τα όσα άκουγαν καθημερινά, προσπάθησαν ως υπηρεσία, με υπομονή, νηφαλιότητα και καρτερικότητα να εξυπηρετούν σχεδόν όλα τα αιτήματα των αθλουμένων στο δημοτικό  κολυμβητήριο. Απαιτήσεις όμως του στυλ να κάνουμε αποκλειστική χρήση του κολυμβητηρίου τις ώρες που εμείς θέλουμε, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των άλλων σωματείων, δεν θα μπορούσαν να τις ικανοποιήσουμε όπως είναι φυσικό.

Τέλος επισήμανε ότι το Κολυμβητήριο είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και αλλοδαπούς και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τη άριστη κατάστασή του και για την δημοκρατική λειτουργία του.

Λακωνική αλλά στοχευμένη η παρέμβαση του άλλου υπαλλήλου του Δημοτικού Σταδίου – Κολυμβητηρίου καθηγητή  Σωματικής Αγωγής  Βασίλη Διακομχιάλη που είπε: «Θλίβομαι που κάποιοι πολιτικοποίησαν και το κολυμβητήριο.»

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Καυστικός κατά της Ευαγγελίας Μπιλλήρη, ήταν  ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής και μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καλύμνου.

Ο Γιάννης Διαμαντής ξεκίνησε λέγοντας, ότι ο αθλητισμός στην Κάλυμνο ήταν πριν λίγα χρόνια εντελώς ερασιτεχνικός. Όμως σήμερα έχουν στήσει μια φάμπρικα ,ένα μαγαζί γωνία, με έσοδα της τάξεως των 20.000 ευρώ, προσπαθούν να πάρουν από τους αθλητές, και γονείς κάθε μήνα 20,30 και 40 ευρώ.

Και βέβαια αυτό δεν το κάνουν έχοντας κάποιο γυμναστήριο που πληρώνουν ενοίκιο, ρεύμα, έξοδα συντήρησης και παίρνουν τα χρήματα αυτά για να τα καλύψουν . Εδώ είναι τζάμπα, χωρίς έξοδα, χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, γωνία μαγαζί, εισπράττουν ποσά της τάξεως των 20.000 ευρώ που είναι ένα ετήσιο εισόδημα πολύ καλό

Στη συνέχεια ο Γιάννης  Διαμαντής απαντώντας στην καταγγελία ότι ο Ναυτικός όμιλος Καλύμνου είναι παράνομος, απάντησε ότι ο μόνος παράνομος είναι ο ΠΡΩΤΕΑΣ γιατί όπως είπε, σύμφωνα με το άρθρο 33.3 του Αθλητικού Νόμου, απαγορεύεται ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. σωματείου να προσλαμβάνει, ως προπονητή,  άτομο μέχρι 2ου βαθμού συγγένειας .

Επίσης ο Γιάννης Διαμαντής κατήγγειλε  και για παράνομες μεταγραφές αθλητών από το ΝΟΚ στον ΠΡΩΤΕΑ.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Γιάννη Διαμαντή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχαήλ Λελέκης αποχώρησαν από την αίθουσα, διαμαρτυρόμενοι ότι ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ στοχοποίησε τον εν λόγω Σωματείο και υπεισήλθε σε προσωπικά θέματα.Στην αίθουσα παρέμειναν οι 2 άλλοι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι Σάκης Ζερβός και Μανώλης Μουσελλής.

ΤΟ “ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ”

Απαντώντας επί προσωπικού, η Πρόεδρος του «ΠΡΩΤΕΑ» Ευαγγελία Μπιλλήρη ανέφερε ότι η οικονομική διαχείριση του Σωματείου είναι πεντακάθαρη, ο προπονητής προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί, ενώ άφησε αιχμές για «μαύρο χρήμα» στο κολυμβητήριο .

Υπήρξε άμεση αντίδραση από τη συμπολίτευση, που ζήτησε να ονοματίσει  αυτούς που αναφέρεται .

Η Ε.Μπιλλήρη απαντώντας επανέλαβε, στο δικό τους Σωματείο τα οικονομικά είναι καθαρά, αφήνοντας σαφείς  αιχμές για άλλα Σωματεία που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο.