“Μουσείο Περιπάτου” για παιδιά 9 έως 12 ετών αφιερωμένο στους αρχαιολογικούς χώρους του Βαθύ στην Κάλυμνο (video)

1339

Γύρω από την ιδέα μιας εικαστικής χαρτογράφησης της Καλύμνου, δύο ομάδες παιδιών 9 έως 12 ετών ξεκίνησαν να δουλεύουν για να δημιουργήσουν μια έκθεση – διαδρομή στο χθες και το σήμερα του τόπου.

Με αφετηρία τον Βαθύ Καλύμνου, την πιο πλούσια σε αρχαιολογικούς χώρους περιοχή του νησιού, οι ξεχωριστές ομάδες συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια φτιάχνοντας έργα που θα παρουσιάσουν στην συνέχεια σε μια ομαδική έκθεση.

Ήδη τα εργαστήρια ξεκίνησαν από 17 Αυγούστου 2018 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.

Η ομαδική έκθεση θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Να σημειώσουμε ότι η σύλληψη της εικαστικής αυτής  δράσης, είναι της γλύπτριας Mαρίας Ταυλαρίου*, ενώ  Συνεργάτης Εικαστικός είναι η Σοφία Σιμάκη.  Συνεργαζόμενος Φορέας: PLAYGROUND for the arts

*H Μαρία Ταυλαρίου σπούδασε γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα. Το 2011 ολοκλήρωσε το ερευνητικό μεταπτυχιακό της στην Αισθητική, Πρακτική και Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (Παρίσι). Έχει εργαστεί στο Mουσείο Ροντέν (Musée Rodin,Paris), στην Όπερα του Παρισιού (Opéra National de Paris, Paris ) και στο Θέατρο του Ήλιου (Théâtre du Soleil, Paris). Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πρακτική ασχολείται με την επιμέλεια εκθέσεων καθώς και με εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο και κατέγραψαν στιγμιότυπα από τα εργαστήρια, ενώ γι’ αυτή την εικαστική δράση μίλησε η Μαρία Ταυλσρίου . Επίσης παρών ήταν και έκανε δηλώσεις  Πρόεδρος της Δημοτική  Επιτροπής Πολιτισμού Γιάννης Διαμαντής.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη κα ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

24-8-2018 Μουσείο Περιπάτου: Εικαστική δράση για παιδιά 9-12 ετών στην Κάλυμνο