Τουριστική ,πανέμορφη και πεντακάθαρη Λέρος .(video)

816

Η Λέρος το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων ,με το δικό της νησιώτικο χρώμα, έχει μία πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία  χρόνια που εντυπωσιάζει και  με τους φυσικούς γραφικούς όρμους της, να γίνονται πόλος έλξης επί καθημερινής βάσεως, δεκάδων σκαφών αναψυχής.

Βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό της Λέρου εκτός από τις φυσικές ομορφιές της, είναι η υποδειγματική καθαριότητα που επικρατεί σε ολόκληρο το νησί από άκρη σε άκρη , σε όλους του δρόμους ,στις παραλίες, στα σοκάκια, σε δημόσιους χώρους ,παντού

Η δημοτική Αρχή με έξυπνες λύσεις και με τη συνδρομή των κατοίκων διατηρούν ένα νησί πεντακάθαρο.

Η ανακύκλωση με την τοποθέτηση διάφορων τύπων κάδων κατά περίπτωση σε κάθε γωνιά του νησιού, είναι αναπτυγμένη σε προχωρημένο βαθμό. Η αφισορύπανση μηδενική,  αφού η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει σε κεντρικά σημεία να τοποθετήσει  καλαίσθητους πίνακες για την ελεγχόμενη τοποθέτηση διαφόρων ανακοινώσεως και αφισών.

Κάποιες από τις ομορφιές της Λέρου ,την υποδειγματική καθαριότητα, του φυσικούς όρμους με τα σκάφη αναψυχής,  αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, κατέγραψε ο Μάμας Χαραμαντάς στο ρεπορτάζ που ετοίμασε για το kalymnos-news.gr κατά την παραμονή του στο νησί, για ολιγοήμερες διακοπές.

Ένα χρήσιμο ρεπορτάζ και για τους τοπικούς άρχοντες εδώ στην Κάλυμνο ,αφού μπορούν να πάρουν αρκετές ιδέες που εφόσον υλοποιηθούν θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

23-8-2018 Πεντακάθαρη η Λέρος με έξυπνες λύσεις