“Έφυγε” πλήρης ημερών η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιωτικού και παραδοσιακού τραγουδιού Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη

6334

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα  βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018 , στο νοσοκομείο της Κω,όπου νοσηλευόταν  σε ηλικία 95 χρονών η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιωτικού και παραδοσιακού τραγουδιού Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη

Η Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής γεννήθηκε στην Αντιμάχεια της Κω στις 12 Ιουνίου 1923. Από μικρή ηλικία φάνηκε το ταλέντο της στο τραγούδι, καθώς οι γονείς της ασχολούνταν με τη μουσική και το τραγούδι. Αγάπησε το τραγούδι από μικρή και αφοσιώθηκε σ’αυτό με πάθος και μεράκι.

Πήγε στην Αθήνα το 1947 μαζί με την αδελφή της Έφη.

Μαζί με την αδερφή της Έφη Σαρρή, τραγούδησαν για πολλά χρόνια παραδοσιακά τραγούδια και θεωρείται ως «έχουσα εξέχουσα θέση και πανελληνίως γνωστή μεταξύ όσων υπηρέτησαν τη μουσική παράδοση της Κω και των Δωδεκανήσων».

Το 1949 γνώρισε και παντρεύτηκε τον Χαράλαμπο Καραμπεσίνη και έζησαν μαζί 35 χρόνια έως το 1984 τότε που εκείνος έφυγε από την ζωή.

Στην Αθήνα στις αρχές του ΄50 η συνάντησή της με τον Σίμωνα Καρά ήταν καθοριστική για την μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία της Άννας.

Το 1952 γυρίζει στην Κω με συνεχόμενα επαγγελματικά ταξίδια στην Αθήνα για τις ηχογραφήσεις των δίσκων.

Η Άννα με την συνοδεία της αδελφής της Εφης, ηχογράφησαν 23 δίσκους των 33 στροφών.

Η Άννα και η Ευτυχία εκτός των δίσκων πήραν μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε προγράμματα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ με τον Όμιλο: ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ.

(στοιχεία βιογραφικού από Βικιπαίδεια)

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός