Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ για τις ελλείψεις στη στελέχωση του ΕΚΑΒ

766

Από την ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ εκδόθηεκ η παρακάτω ανακοίνωση  για τις ελλείψεις στη στελέχωση του ΕΚΑΒ

Περισσεύει η κοροϊδία σε βάρος του λαού του νησιού μας, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν συμπατριώτες μας και επισκέπτες του νησιού χάνουν τη ζωή τους από, εξαιτίας της έλλειψης νυχτερινής βάρδιας του ΕΚΑΒ στο νησί. Η κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νησί είναι τραγική, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα μέσα αλλά ούτε και το κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν σοβαρά περιστατικά.

Τα τελευταία τρία περιστατικάδεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται σταθερά και επιδεινώνει την κατάσταση στο χώρο αυξάνοντας τον κίνδυνο για τη ζωή του λαού. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των παροχών στην Υγεία, έχει φτάσει τη λειτουργία και του ΕΚΑΒ στη Κάλυμνο και σε πολλά γύρω νησιά κάτω από το όριο ασφαλείας.

Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες και τις δωρεάν παροχές μεταφέροντας το κόστος στο λαό. Εντάσσεται στην συνολική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στον λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση τους, με συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπές σε πρόνοια, υγεία, παιδεία. Πολιτικές που υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Απαιτούμε την άμεση και επαρκή στελέχωση όλων των δομών στην Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γεωγραφία του χώρου όσο και τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.