Δανοί και Σουηδοί γιατροί που συμμετέχουν σε ιατρικά σεμινάρια στην Κάλυμνο διασκεδάζουν στα Λινάρια (video).

1355

Συνεστίαση είχαν χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018,βράδυ σε παραδοσιακή παραλιακή ταβέρνα στα Λινάρια, περισσότεροι από 40 Δανοί και Σουηδοί γιατροί, που συμμετέχουν σε ιατρικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στην Κάλυμνο.

Να θυμίσουμε ότι ο Δανός  καθηγητής Jan  Larsen από το 1992, ανελλιπώς και κάθε χρόνο, διοργανώνει και διεξάγει εβδομαδιαία ιατρικά σεμινάρια με ιατρούς από τη Δανία και τη Σουηδία στην Κάλυμνο.

Τα σεμινάρια αυτά αφορούν στην ψυχολογία του ασθενούς και στον τρόπο υποδοχής του από τον γενικό ιατρό, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να παραπεμφθεί σωστά όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τα σεμινάρια αυτά είναι τόσο αξιόλογα που η παρακολούθησή τους κρίθηκε υποχρεωτική στις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων της Σουηδίας.

Στα 26 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης αυτών των σεμιναρίων στην Κάλυμνο, ο καθηγητής Jan Larsen έχει φέρει στο νησί μας μεγάλο αριθμό, περίπου 3.500 σκανδιναβών ιατρών. Αυτοί οι υψηλού επιπέδου επισκέπτες μεταφέρουν στις πατρίδες τους τις εμπειρίες τους και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Κάλυμνο μεταφέροντας τόσο τις ομορφιές του νησιού όσο και τις άριστες εντυπώσεις που σχηματίζουν.

Η βραδιά για τους συμμετέχοντες ήταν πανέμορφη αφού εκτός από τα παραδοσιακά καλύμνικα φαγητά που γεύτηκαν,  διασκέδασαν ,τραγούδησαν και χόρεψαν με την όμορφη μουσική και τα τραγούδια από την μπάντα του Γιάννη Μαγκάκη, με το Σπύρο Ζαίρη και τον Λευτέρη Σωτηριάδη.

Δείτε με στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν   η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr