Ερώτηση από το βουλευτή Μ. Κόνσολα για τμήμα χάλκινου αγάλματος που πήραν πριν τρία χρόνια από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου για συντήρηση χωρίς να επιστραφεί

858

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αφαίρεση τμημάτων χάλκινου αγάλματος από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου, εδώ και τρία χρόνια, με στόχο τη συντήρηση ή επανένωση του αγάλματος, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στην Υπουργό πολιτισμού και Τουρισμού , ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου αποτελεί τροχοπέδη για την εικόνα της Καλύμνου ως τουριστικού προορισμού και για την αύξηση της επισκεψιμότητάς του, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Ο Μάνος  Κόνσολας τονίζει ότι έχει δημιουργηθεί ανησυχία στους φορείς και τους πολίτες της Καλύμνου για την τύχη του αγάλματος. Πολλοί εικάζουν ότι το άγαλμα θα μεταφερθεί σε άλλο μουσείο, κάτι που θα συνιστά υποβάθμιση για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά υπεύθυνη ενημέρωση για την τύχη του αγάλματος που μεταφέρθηκε για συντήρηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου και δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο νησί.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον έφιππο Θωρακοφόρο ηγεμόνα, που ανασύρθηκε  τμηματικά από Καλύμνιους Ψαράδες και βρίσκεται  στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων(ΕΕΑ)

Σχετικό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός