Η ομαδική έκθεση του «Μουσείου περιπάτου» από παιδιά 9-12 ετών σε Πόθια και Βαθύ. (video)

772

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018, η  ομαδική έκθεση σε Πόθια και Βαθύ αντίστοιχα, των δύο ομάδων των παιδιών 9-12 ετών που συμμετείχαν στην εικαστική δράση «Μουσείου Περιπάτου»

Να σημειώσουμε ότι η σύλληψη της εικαστικής αυτής  δράσης, είναι της γλύπτριας Mαρίας Ταυλαρίου*, ενώ  συνεργάτης Εικαστικός είναι η Σοφία Σιμάκη. 

Γύρω από την ιδέα μιας εικαστικής χαρτογράφησης της Καλύμνου, οι δύο ομάδες παιδιών 9 έως 12 ετών δούλεψαν και  δημιούργησαν από 17-31 Αυγούστου 2018 μία έκθεση – διαδρομή στο χθες και το σήμερα του τόπου.

Με αφετηρία τον Βαθύ Καλύμνου, την πιο πλούσια σε αρχαιολογικούς χώρους περιοχή του νησιού, οι ξεχωριστές ομάδες συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια φτιάχνοντας έργα που θα παρουσιάσουν στην συνέχεια σε μια ομαδική έκθεση.

*H Μαρία Ταυλαρίου σπούδασε γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα. Το 2011 ολοκλήρωσε το ερευνητικό μεταπτυχιακό της στην Αισθητική, Πρακτική και Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (Παρίσι). Έχει εργαστεί στο Mουσείο Ροντέν (Musée Rodin,Paris), στην Όπερα του Παρισιού (Opéra National de Paris, Paris ) και στο Θέατρο του Ήλιου (Théâtre du Soleil, Paris). Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πρακτική ασχολείται με την επιμέλεια εκθέσεων καθώς και με εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς βρέθηκαν χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018 σε Πόθια και Βαθύ και κατέγραψαν όμορφα  στιγμιότυπα από τις εκθέσεις που μπορείτε να δείτε στα 2 video που ακολουθούν.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός