Κατασχέθηκαν από ΣΔΟΕ στη Ρόδο 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

942

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές,  κατάφερε το σημαντικότερο, έως τώρα, πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 03 – 07 Σεπτεμβρίου 2018,  κλιμάκια υπαλλήλων της  Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε.  Αττικής,  σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Ρόδο, εντόπισαν – εκτός όλων των άλλων – ατομική επιχείρηση που αναπτύσσονταν σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη και δραστηριοποιούνταν στην  παραγωγή – με υπερσύγχρονα μηχανήματα – και διάθεση προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς επίσης και την παραγωγή πλαστών σημάτων.

Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε τρία ακόμη καταστήματα και ένα αποθηκευτικό χώρο, όπου δραστηριοποιούνταν ο ελεγχόμενος και η σύζυγός του.

Κατασχέθηκαν :

  • 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών
  • 120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων  επώνυμων εταιρειών
  • 14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
  • 9 μηχανήματα  εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)
  • 5  μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων

Συνελήφθη  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και διαφεύγει τη σύλληψη η σύζυγός του.  Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του κου Εισαγγελέως.
Από την πώληση των απομιμητικών προϊόντων  θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223  ευρώ (με βάση τις  αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά). Επιπλέον, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή συνολικό ποσό άνω του 1.194.759 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, με βάση τα κατασχεθέντα φορολογικά στοιχεία και εστιάζει στη διαπίστωση της νόμιμης εισαγωγής των προϊόντων από την Τουρκία και την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι υπάλληλοι της Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζουν  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος